VW-fabrikken i Emden bygger 4.000 Passat-biler om dagen. Lige nu kan de ikke komme videre til kunderne, da de mangler en handskerumsklap.
Foto: VW

VW-fabrikken i Emden bygger 4.000 Passat-biler om dagen. Lige nu kan de ikke komme videre til kunderne, da de mangler en handskerumsklap.

Forbrug og liv

Nyt problem for VW: Tusinder af biler mangler handskerumsklap

Bilerne kan ikke sendes videre til kunderne uden handskerumsklappen. Der kan gå flere uger, inden VW får nye forsyninger, så bilerne hober sig op.

Forbrug og liv

Den tyske VW-koncern har fået et nyt problem oven i de talrige, de i forvejen bakser med i forbindelse med brugen af ulovlig snydesoftware i 11 millioner dieselbiler verden over.

Nu mangler fabrikken en lillebitte udstyrsdetalje til VW Passat, og det betyder, at tusinder af næsten færdigbyggede biler hober sig op ved fabrikken i nordtyske Emden. Bilene kan ikke sendes videre til kunderne, for de mangler en klap til handskerummet.

Det er et stykke udstyr, der ikke koster mange euro og som monteres på få minutter. Det er en brand hos den underleverandør, der fremstiller klapperne, der betyder, at VW ikke kan få færdigbygget bilerne. Det skriver flere tyske medier, bl.a. Der Spiegel.

Det er et firma i Tjekkiet, der fremstiller handskerumsklapper til VW Passat. Branden opstod for tre uger siden, og det tjekkiske firma arbejder på højtryk for at få genoptaget produktionen.

På jagt efter p-pladser

Men det hjælper ikke VW på kort sigt. Hver dag skal fabrikken i Emden bygge 4.000 Passat-biler, og nu er VW gået på jagt efter p-pladser i området for at finde steder at stille bilerne, indtil de kan forsynes med en handskeumsklap. VW fandt en nødløsning: Nemlig et antal handskerumsklapper, der lå på lager og som var tiltænkt biler, der skal til Kina.

Fabrikkens egne lagerpladser kan snart blive  fyldt, og derfor er VW gået på jagt efter områder i nærheden, hvor bilerne kan blive opmagasineret. Det kan være havneområder eller andre lagerpladser, som VW gerne vil have fat i.

Det kan vare flere uger, før produktionen kan genoptages i normalt omfang. Arbejderne på VW-fabrikken i Emden er sat på nedsat arbejdstid, og dermed vil der i de kommende uger blive produceret færre VW Passat-biler end normalt.

Danske kunder bliver tilsyneladende ikke berørt:

»Umiddelbart er der ingen markeringer i vores systemer, der indikerer leverancestop af vores Passater«, siger Søs Righolt, pressechef hos den danske VW-importør.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce