Appen ParkPark er fra 1. marts ikke længere lovligt betalingsmiddel ved parkering på Københavns kommunes pladser.
Foto: Jens Dresling

Appen ParkPark er fra 1. marts ikke længere lovligt betalingsmiddel ved parkering på Københavns kommunes pladser.

Forbrug og liv

Københavns kommune dropper samarbejde med parkeringsapp

Fra 1. marts vil parkeringsvagten anse det for ulovlig parkering, hvis man bruger appen ParkPark

Forbrug og liv

App'en ParkPark vil fra 1. marts ikke længer kunne bruges i Københavns Kommune. Bilister må finde andre veje.

Via app'en ParkPark har bilister, der skulle parkere i København, kunne betale for deres parkering og undgå en bøde. Men Københavns Kommune har med hurtig virkning ophævet sin kontrakt med ParkPark.

Allerede fra 1. marts vil bilister, der har betalt for deres parkering via ParkPark, få en parkeringsafgift på 510 kroner, hvis de parkerer i København.

»Københavns Kommune ophæver kontrakten med app-udbyderen ParkPark på grund af misligholdelse af de aftalte betalingsfrister.  I henhold til kontrakten er dette en væsentlig mangel, hvorfor kontrakten nu ophæves«, skriver Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning i en pressemeddelelse.

P-afgift skal afklares hos ParkPark

Kommunens ansatte er begyndt at fjerne klistermærker fra ParkPark fra byens parkeringsautomater.

»Det er vigtigt, at man ikke fortsætter med at betale via ParkParks app, idet ophævelsen af kontrakten betyder, at kommunens p-vagter fra den 1. marts ikke længere kan registrere denne betaling. Derfor vil bilisterne blive pålagt en p-afgift, og betalingen vil ikke kunne findes i kommunens system. Hvis man får en afgift, men har betalt via app’en, er det dermed ikke en sag for Center for Parkering, men en sag, som bilisten skal afklare direkte med ParkPark«, skriver kommunen.

Københavns Kommune har ikke ønsket at uddybe, hvad der er sket, eller kommentere yderligere på bilisternes situation efter 1. marts.

To andre apps, Easypark og Parkman, kan fortsat bruges. Fordelen ved at bruge apps er især, at man kan justere varigheden af parkeringen undervejs. Man kan både forlænge og afkorte parkeringsperioden. Til gengæld betaler man et gebyr på ca. fire procent af parkeringsbeløbet ved at bruge disse apps.

På standerne kan man betale med både kontanter og kreditkort.

I starten af 2016 annoncerede Københavns Kommune, at byens parkering gik over til en digital løsning. Det betyder, at standeren ikke længere spytter en billet ud. Betalingen er registreret elektronisk, og når p-vagten scanner bilens nummerplade, kan det straks ses, om der er betalt for parkering eller ej.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce