Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tina Lunds forældre afviklede stutteriet i Skævinge på Sjælland, da hun flyttede til Dubai. Hun er her fotograferet til et stævne på Fyn.
Foto: Finn Frandsen

Tina Lunds forældre afviklede stutteriet i Skævinge på Sjælland, da hun flyttede til Dubai. Hun er her fotograferet til et stævne på Fyn.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tina Lund: Jeg vægter oplevelser højere end ting

Tina Lund viser karriere og familieliv i Dubai frem i ny tv-serie på TV3.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden Tina Lund som 9-årig svang sig op på en hest første gang, har ridesporten bragt den professionelle konkurrencerytter verden rundt. Senest til Dubai, hvortil hun for snart 4 år siden flyttede med sin familie for at bo og ride sine dressur- og springheste.

I programmet ’Forsidefruer’ på TV3 giver Tina Lund for tiden et indblik i, hvordan det er at være forretningskvinde, flytte til et muslimsk land og være mor til to små børn på samme tid.

Familien bor i lejet villa i et gated community, et indhegnet boligkvarter med indkøbscentre, skoler, swimmingpools og idrætshaller.

»Der var ingen mennesker omkring mig, da jeg fik Louis, og vi boede ude på landet i Skævinge. Jeg nyder simpelthen sådan, at vi er omgivet af mennesker her, og at min søn bare kan løbe ind og ud ad døren. Her er ti legepladser, og her må ikke køre biler«, fortæller Tina Lund.

Hvordan har det ændret dine forbrugsvaner, at du er flyttet?

»Jeg bruger færre penge på restauranter og cafeer. Jeg kommer stort set ikke ud længere, fordi det hele foregår her, hvor vi bor. Vores venner bor også her. Jeg kører ud af området for at træne, men ellers er jeg hjemme«.

Hvad bruger du flest penge på?

»Helt klart mine børn. Det løber hurtigt op. Her betaler man også for, at de går i skole«.

Bruger du mange penge på mode?

»Det er længe siden, jeg har investeret i noget til mig selv. Min hverdag her er, at jeg er sammen med mine børn og rider. Før jeg fik børn, gik jeg mere til premierer og købte derfor mere tøj. Med alderen køber jeg færre ting, som til gengæld er af bedre kvalitet. Hernede får man mange gaver af sine chefer. Jeg har for eksempel fået en Chanel-taske i gave og et ur, og det er jeg da glad for. Men det er ikke noget, jeg køber til mig selv«.

Hvad køber du så til dig selv?

»Ridetøj! I ridesporten er der mode ligesom med almindeligt tøj, og jeg forsøger altid at få kollektionsprøver fra de forskellige mærker, så jeg kan have den hotteste. Der er sådan en venskabelig intern konkurrence ryttere imellem om at være den, der får det nyeste, så man kan være den første til at vise det frem, og det skal da ikke være mig, der får det sidst«.

Hvad er det seneste, du har købt?

»Jeg har lige købt en ny ridehjelm med Swarovski-sten på. Den havde jeg sparet op til, for det var lige den, jeg gerne ville have«.

Hvad er det næste, du vil købe?

»Vi skal en tur til Abu Dhabi i tre dage med børnene og bo på hotel og se på dyr. Jeg vægter oplevelser og minder langt højere end at købe ting. Sjovt nok har Dubai ændret mit syn lidt på det. Det første år var jeg meget imponeret og tænkte – wow, en Bentley! Nu er det blevet hverdag.

Bruger du penge på anden motion?

»Før min graviditet trænede jeg tre-fire gange om ugen. Det er vigtigt for mig at have en lang karriere, og jeg kan ride, til jeg bliver 64, hvis jeg holder mig sund. Så jeg skal have et fitnessabonnement igen, når jeg får overskud«.

Har børnene ellers ændret dit forbrug?

»Jeg er blevet mere bevidst om usunde ting. Hernede er der en helt anden kultur for søde ting, og det kan være svært for børnene at forstå, hvorfor sukker ikke er godt, når det smager så godt. Min mand (fodboldmanager Allan Nielsen, red.) er sundhedsekspert. Han går ekstremt meget op i at give børnene sunde vaner fra starten. Hans børn fra tidligere ægteskab bestiller vand, når vi er på restaurant, fordi de ved, at det både er sundere og mere økonomisk. Sådan er jeg ikke selv vokset op, men det er en god egenskab, som jeg gerne vil give videre til vores fælles børn«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden