Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Den danske genbrugsshopper er oftest en ung pige.
Foto: Nanna Navntoft

Den danske genbrugsshopper er oftest en ung pige.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er den typiske genbrugsshopper

Statistikken viser blandt andet, at østjyder er de flittigste kunder i genbrugsbiksen.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pengepung, køn, geografi og politisk overbevisning er med til at bestemme, hvor meget du elsker genbrug.

Sådan ser det i hvert fald ud, når man ser på oplysninger fra Gallup, som har spurgt mere end 24.000 danskere om deres genbrugsvaner.

Tre ud af fire danskere har købt genbrugstøj, men nogen gør det mere end andre. Vi har gransket statistikken, og fundet noget af det, der karakteriserer den typiske genbrugsshopper.

Genbrugsshopperen er en kvinde

49 procent af de danske kvinder går i genbrugsbutikker mere end en gang om året. 18 procent går endda i genbrugsbutikker hver måned. Til sammenligning er det kun 31 procent af mændene, der går i genbrugsbutikker mere end en gang om året.

Hun er mellem 20 og 29 år

Det er især de 20-29 årige, der går i genbrugsbutikker. 55 procent af kvinderne i alderen 20-29 år handler i genbrugsbutikker flere gange om året. Kun 32 procent af mændene i aldersgruppen er hyppige genbrugsshoppere.

Østjyder shopper ofte genbrug

Aarhus er storbymester i genbrug. 46 procent af århusianerne går i genbrugsbutikken flere gange årligt. Men bor du på landet, så støder du nok ind i naboen i genbrugsbutikken. Landdistrikterne slår storbyerne når det kommer til genbrugsshopping. Næsten halvdelen (43 procent) af beboerne i landdistrikterne handler i den lokale genbrugsbutik i løbet af et halvt år.

Borgerne i Hjørring Kommune, Rebild Kommune og Syddjurs Kommune er top-genbrugskommuner. Her går over halvdelen af borgerne i genbrugsbutikker mindst en gang hvert halve år. I hovedstaden handler kun 37 procent af beboerne i genbrugsforretninger flere gange om året.

Genbrugsshopperen tjener mindre end 200.000 kroner om året

Jo mere du tjener – desto mindre er sandsynligheden for, at du handler i genbrugsbutikker.

47 procent af de danskere, der tjener under 200.000 kroner om året, handler i genbrugsforretninger flere gange om året. Er du derimod en af dem, der tjener mere end 400.000 kr. om året, er der kun 28 procents chance for at du har været i genbrugsforretningen flere gange sidste år. Der er endda 35 procents risiko for, at du aldrig har sat dine ben i en genbrugsforretning.

Studerende i genbrugsstil

De studerende går tit i genbrug. Er du under uddannelse, så er der 44 procent chance for, at du går i genbrugsbutikker flere gange om året. Også personer med en mellemlang videregående uddannelse er store genbrugsbrugere.

Genbrugsshopperen stemmer rødt

Rødt. 55 procent af vælgerne til venstre for Socialdemokratiet har været i genbrugsbutikker flere gange i løbet af 2016. Kun 35 procent af dem, der stemmer til højre for Socialdemokratiet ved seneste folketingsvalg, handler i genbrugsbutikker flere gange om året.

Stemte du på Socialdemokratiet ved seneste Folketingsvalg, så er der 41 procents chance for, at du er en af dem, der købte genbrug mindst to gange sidste år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden