Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Klara Mkhatshwa Munk-Hansen prøver mormor Anne Buschs hat, købt i en af genbrugs-butikkerne i Svinninge og omegn.
Foto: Cicilie S Andersen

Klara Mkhatshwa Munk-Hansen prøver mormor Anne Buschs hat, købt i en af genbrugs-butikkerne i Svinninge og omegn.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anne scorer skjorter til en 20'er, når der er 'happy hour' i genbrugsen

Anne Busch køber for 500 kroner tøj om året.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sort-hvide bukser, stribede kjoler, sorte bluser, høje grønne ruskindsstøvler. 75-årige Anne Busch trækker triumferende ’nye’ stykker tøj ud af skabet, mens barnebarnet Klara på 13 år ser nysgerrigt til, for det er ikke sjældent, at hun går på jagt i mormors klædeskab.

»Jeg køber stort set kun genbrugstøj. 80 procent af mit tøj er genbrug«, siger Anne Busch. Det samme gælder i mandens klædeskab, fortæller hun, og udpeger også mange secondhandmøbler rundt om i parcelhuset i Svinninge mellem Holbæk og Kalundborg.

»Vi tager turen rundt til genbrugsbutikkerne i området jævnligt. Jeg ville gerne kunne sige, at det var for miljøets og det gode formåls skyld, men det er nu mest for at spare penge, og fordi skattejagten efter gode fund er spændende«, siger den pensionerede folkeskolelærer. Med to pensionistindkomster efterlader genbrugsstilen flere penge til fornøjelser, og parret svinger ofte forbi butikkerne, når de har halv pris.

»Så får jeg en skjorte til 20 kroner, eller en frakke med rævekrave for 15 kroner. Alt i alt regner jeg med at mit tøjbudget på et år er 500 kroner. Og det er pænt tøj, som jeg ofte får komplimenter for«, siger Anne Busch. Hun ved lige præcis, hvor nogen afleverer tøj af mærket Masai, og hvor gode møbler ender. Barnebarnet Klara Mkhatshwa Munk-Hansen går i de samme genbrugsbutikker med vennerne.

»For nogle år siden skulle det hele være sort. Men nu handler det om at finde sådan nogle hoodies og andet tøj i stærke farver. Det er billigere at shoppe på den måde, og så har genbrugsbutikkerne de ting, der er på mode lige nu«, siger Klara Mkhatshwa Munk-Hansen.

Anne Busch har fire søstre, som alle er med på genbrugsbølgen i varierende grad. De kan sagtens finde på at tage en genbrugsshoppetur sammen. To gange om året samles alle 60 familiemedlemmer til en festdag, hvor der som et af flere faste indslag byttes tøj, og hvor resten køres til genbrug. Hyggelige dage, bliver mormor og barnebarn enige om.

»Jeg fik to cowboyjakker med hjem sidste gang«, siger Klara.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden