Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Den bedste danskvand scorer seks ud af seks og er SodaStreams konkurrent.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SodaStreams søde bobler skuffer

Smager hjemmelavet danskvand bedre end købedanskvand? Vi har testet de to maskiner på det danske marked op imod tre danskvand, der blev bedst placeret i Lørdagslivs tidligere test af danskvand på flaske. Resultatet er ikke entydigt, men den billige maskine leverer den bedste smagsoplevelse, mener Lørdagslivs to testdommere.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskvand fra den billigste sodavandsmaskine smager bedst. Sådan lyder vurderingen fra Lørdagslivs to testdommere, da de blindsmager fem forskellige slags danskvand.

To af glassene er fyldt op med danskvand lavet på sodavandsmaskine, mens de tre øvrige glas indeholder danskvand fra supermarkedet.

Den billigste maskine overgår samtlige af supermarkedets varianter plus den dyre maskine fra konkurrenten SodaStream.

Testvinder er en tørstslukker

»Den har en dejlig fylde i munden, er læskende og kan godt bruges til at slukke tørsten med. Jeg kunne sagtens drikke flere liter af den her. Boblerne er behagelige – uden at være alt for aggressive«, siger barchef Nick Kobbernagel Hovind, da han smager på boblerne fra sodavandsmaskinen Aqvia Balance.

Jeg kunne sagtens drikke flere liter af den her

Sommelier Bo Bratlann tager også en ordentlig slurk af testvinderen og supplerer: »Det er den her smag, jeg tænker på, når jeg tænker på et glas danskvand. Den har også bællepotentiale. Den er nemlig en rigtig tørstslukker«.

Sodavandsmaskinen, som testvinderen kommer fra, koster under det halve i forhold til konkurrenten fra Sodastream, der lander som testens næst dårligste produkt.

Aqvia Balance inklusive en enkelt gaspatron koster 699 kroner, mens konkurrenten fra SodaStream ryger op på 1599 kroner – og så er prisen endda uden gaspatron.

Sætter sig aggressivt på tungen

»Den er sødere end de andre og kommer alt for aggressivt ind i munden, hvorefter bruset hurtigt forsvinder igen«, siger Nick Kobbernagel Hovind om boblevandet fra SodaStream. Bo Bratlann er heller ikke begejstret for dens sødlige smag, »der sætter sig aggressivt på tungen«.

Det boblende glas, der er lavet på Sodastream-maskinen, får blot to tjektegn ud af seks – på trods af, at begge dommere har lige præcis denne maskine stående hjemme i køkkenet. Og det er de ikke alene om. Ni ud af ti solgte sodavandsmaskiner er af mærket SodaStream, mens Aqvia-maskinerne blot står for 4

procent af det samlede salg.

Det viser en markedsanalyse fra analyseinstituttet Ipsos. Og SodaStreams egne tal fra dagligvarehandlen afslører, at salget af den populære maskine blev fordoblet fra 2015 til 2016.

Eksklusiv danskvand på flaske

Selv om de fleste vælger en dyr model, kan du trygt gå efter den billige sodavandsmaskine.

Til gengæld kan det betale sig at give lidt ekstra for din danskvand, hvis du holder fast i de små flasker fra supermarkedet.

Den er salt og speciel. Den syrlige smag kilder lidt i ganen

Glasflasken fra den eksklusive forretning Mad & Vin er nemlig den eneste, der er næsten lige så god som testvinderen. Selv om den er ni gange så dyr som testens billigste, er den ifølge dommerne hver en krone værd.

»Den er lækker, salt og mineralsk. Jeg synes, det er en ret interessant oplevelse med fine bobler«, siger Nick Kobbernagel Hovind om boblevandet af mærket Acqua Minerale Bolle.

»Den er salt og speciel. Den syrlige smag kilder lidt i ganen. Men på grund af testvinderens bællepotentiale, bliver den her nummer to«, slutter Bo Bratlann.

Testvinder: Aqvia Balance

Foto: Miriam Dalsgaard

Vejl. udsalgspris: 699 kr.

Andet: Inklusive en gaspatron og en plastflaske. En ny gaspastron koster 99 kroner ved aflevering af en tom cylinder i for eksempel Power eller Elgiganten.

Barchef Nick Kobbernagel Hovind

Den er rigtig god og behagelig. Har en dejlig fylde i munden, er læskende og kan godt bruges til at slukke tørsten med. Jeg kunne sagtens drikke flere liter af den her. Boblerne er behagelige – uden at være alt for aggressive.

Sommelier Bo Bratlann

Den er rigtig god og dejlig at drikke, og boblerne ligger rart i munden. Det er også et sikkert valg, der vil falde i de flestes smag. Det er den her smag, jeg tænker på, når jeg tænker på et glas danskvand.

Den har også bællepotentiale. Den er nemlig en rigtig tørstslukker.

Bedømmelse: 6

Acqua Minrale Bolle

Foto: Miriam Dalsgaard

Forhandler: Mad&Vin

Pris: 15 kr. (+pant 1 kr.)

Indhold: 33 cl

Literpris: 45,45 kr. (uden pant)

Barchef Nick Kobbernagel Hovind

Den er lækker, salt og mineralsk. Jeg synes, det er en ret interessant oplevelse med fine bobler. Der sker noget inde i munden. Den efterlader et dejligt indtryk, der fortæller en historie. Dog er den ingen tørstslukker. Det er den for speciel til.

Sommelier Bo Bratlann

Den er salt og speciel. Den syrlige smag kilder lidt i ganen. Det er en utroligt god danskvand med lidt ekstra over sig. Den giver mig en god smagsoplevelse, og den er tæt på at være lige så god som testvinderen. Men på grund af testvinderens bællepotentiale, bliver den her nummer to.

Bedømmelse: 5

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Harboe Apoll Inaris

Foto: Miriam Dalsgaard

Forhandler: Føtex

Pris: 2,5 kr. (+pant 1,5 kr.)

Indhold: 50 cl

Literpris: 5 kr. (uden pant)

Barchef Nick Kobbernagel Hovind

En middelgod danskvand, der smager interessant. Den er syrlig på den gode måde, sætter sig lige midt på tungen og prikker på en god og balanceret, citrusagtig måde.

Sommelier Bo Bratlann

En rigtig positiv oplevelse! Den har en lidt speciel syrlig smag – uden at det kammer over – og jeg kunne sagtens nyde en del slurke af den her.

Bedømmelse: 4

Sodastream Power

Foto: Miriam Dalsgaard

Vejl. Udsalgspris: 1599 kr.

Andet: Inklusive plastflaske. Gaspatron medfølger ikke, og den første patron koster 249 kr. i Elgiganten. Herefter koster det 99 kr. at bytte en tom cylinder til en ny gaspatron i f.eks. Power eller Elgiganten. Maskinen kan indstilles til tre forskellige kulsyreniveauer.

Barchef Nick Kobbernagel Hovind

Den er sødere end de andre og kommer alt for aggressivt ind i munden, hvorefter bruset hurtigt forsvinder igen. Jeg ville godt kunne drikke et enkelt glas af den, men den er hverken specielt lækker eller behagelig.

Sommelier Bo Bratlann

Boblerne er alt for hårde og grove. Den er slet ikke lige så rar at drikke som de andre. Den har også en sødlig smag, der sætter sig aggressivt på tungen. Når jeg tager en stor slurk af den, bobler det lidt for heftigt i munden.

Bedømmelse: 2

Tiger

Foto: Miriam Dalsgaard

Forhandler: Flying Tiger Copenhagen

Pris: 5 kr. (+ pant 1,5 kr.)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Indhold: 50 cl

Literpris: 10 kr. (uden pant)

Barchef Nick Kobbernagel Hovind

Den er fuldstændigt flad, selv om den ser ud, som om den bobler. Den virker, som om den har været ude at cykle en lang tur efter åbningen.

Sommelier Bo Bratlann

Der er alt for få bobler, og den er alt for flad. Den smager, som om den har stået åben i alt for lang tid. Den har ingen friskhed og er nærmest niveauet under ’blid brus’. Jeg undrede mig over, at den ikke sprudlede mere, da den lige var hældt op.

Bedømmelse: 1

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden