Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mange poster det første babybillede inden for 24 timer. Arkivfoto: Tine Harden
Foto: Tine Harden

Mange poster det første babybillede inden for 24 timer. Arkivfoto: Tine Harden

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: 10 Gode råd om babyer i cyberspace

Brugen af sociale medier har ændret livet for nybagte forældre. Men hvordan håndterer man sit digitale forældreskab?

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1.Graviditet fører i dag også til digitalt forældreskab. Snak med din partner om, hvordan I gerne vil forvalte det på de sociale medier.

2. Husk, at I ikke skal gøre noget for at please andre, men regn med at møde en forventning om, at I meddeler jer på digitale medier, når I skal være eller er blevet forældre.

3.Hvem poster hvad, hvor, hvornår og hvordan (offentligt, i lukkede grupper, via hvilke medier)?

4. Hvordan forholder I jer til familie og venner? Skal de spørge, før de poster billeder af jeres barn?

5.Hvor meget tid vil I bruge på det? Kommer det til at fylde for meget?

6.Hvilke billeder af jeres barn vil I dele? Nogle tager stilling til det konkrete eksempel. Andre undgår nøgne børn, pinlige situationer eller motiver, der kan virke som opstillet familieidyl.

7. Hvordan synes du, man er en god digital forælder? For nogle er det udtryk for omsorg at vise glæde og stolthed over barnet ved at dele meget. For andre er det udtryk for beskyttelse af barnet at begrænse sig eller lade være.

8. Hvad tænker I om privatlivsproblematik? Er det vigtigt for jer at kunne styre tingene og beskytte barnets digitale spor, eller bliver det for stramt med mange regler?

9. Digitale sociale fællesskaber kan være en kæmpestor støtte i en livsfase, hvor der sker store forandringer. Brug mulighederne.

10. Vær kritisk over for digitale kilders information om f.eks. sundhedsspørgsmål. Vær bevidst om, at der er forskel på råd, der er baseret på holdninger og enkeltpersoners erfaringer, og på anbefalinger, der er baseret på evidens.

Kilde: Maja Sonne Damkjær

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden