Nedtællingen til Copenhagen Maraton er begyndt, men hvad skal man fordrive tiden med til startskuddet lyder?
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Nedtællingen til Copenhagen Maraton er begyndt, men hvad skal man fordrive tiden med til startskuddet lyder?

Forbrug og liv

Mens du venter på startskuddet

Du har trænet hårdt. Du har tøj og sko klar. Og du har styr på de fire sikkerhedsnåle til at sætte startnummeret fast på trøjen. Og nu er der ikke andet for end blot at slappe af og vente. Og måske slå tiden ihjel med noget af det læse- og lyttestof, vi fortæller om her.

Forbrug og liv
FOR ABONNENTER

Denne bog er ikke til at komme uden om. Allan Zachariasen er nummer 2 på listen over de hurtigste danske maratonløbere nogensinde efter sin evige rival, manden med pandebåndet, Henrik Jørgensen.

Med sans for detaljen og en evig tro på egne evner tager forfatteren os med på en rakettur gennem en løberkarriere lige fra træningsturene på villavejene omkring Odense til den internationale scene med sejre i store maratonløb.

Samtidig giver bogen et indblik i den gyldne generation af langdistanceløbere fra 1980’erne, der bragte Danmark på løbeverdenskortet. Rivaliseringen var enorm, træningsiveren ligeså med typisk over 200 kilometer på landevejene om ugen.

Bogen giver dermed også indirekte et svar på, hvorfor datidens løbere var hurtigere end eliten i år 2017.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce