De lettiske turister her på billedet foretrækker helt klart Airbnb, når de rejser. Det er billigere end hotel og føles mere som 'hjem', siger de.
Foto: Christian Nobel

De lettiske turister her på billedet foretrækker helt klart Airbnb, når de rejser. Det er billigere end hotel og føles mere som 'hjem', siger de.

Forbrug og liv

Turist om Airbnb: Det føles mere som hjemme

Udlejningsportalen Airbnb er vokset eksponentielt i Danmark siden 2009. Terry Rim fra Sydkorea bor på hotel med sin bror og mor, men foretrækker at bruge Airbnb, når han rejser med vennerne.

Forbrug og liv

Foretrækker du, at komme hjem til et rengjort værelse og friske håndklæder på badeværelset efter en lang tur på apostlenes heste gennem storbyens gader?

Eller er du mere til friheden, autenticiteten og autonomien forbundet med at leje nogle lokales lejlighed i en uge - selv håndklæderne ikke bliver skiftet hver dag?

Det er første gang vi bruger Airbnb, men indtil videre er det klart at foretrække over et hotel

Lørdag fortalte Politiken, at der i øjeblikket er 19.080 københavnere, som lejer en bolig ud via Airbnb. Tre af dem er 25-årige Christian Eriksen og hans to bofæller, der tjener 80.000 kroner på at leje deres bolig ud i juli måned alene.

Politiken har været en tur på Papirøen i en af de travleste turistuger i København for at spørge byens besøgende, hvor de logerer - og ikke mindst hvorfor.

Paul Mason, 54, England.

Foto: Christian Nobel

Paul Mason rejser med sin kone Tiiu Shelley. de besøger København for første gang og har været her siden lørdag.

Hvor bor i?

»Vi bor på et hotel lige ved Hovedbanegården i gåafstand til det hele«.

Hvorfor har i valgt hotel?

»Det er det nemme valg. Klarer opgaven. Vi har været her siden lørdag og set alle seværdighederne. Den Lille Havfrue, Christiania, Marmorkirken, you name it. Der er en fantastisk atmosfære i København. Det er en meget vibrerende by«.

Overvejede i Airbnb?

»Nej. Airbnb kom slet ikke frem som en mulighed, da vi søgte på hoteller i København, så det var aldrig på vores radar«.

Agnė Ivaškevičiūtė, 21, Letland.

Foto: Christian Nobel

Agne Ivaškevičiūtė er på en 10-dages udvekslingstur i Danmark gennem Erasmus-programmet. Gruppen, der tæller seks personer fra Letland, har udvidet turen med en ekstra dag for at udforske København.

Hvor bor i?

»Vi har overnattet en nat i en Airbnb-lejlighed og er nu vej til en teltlejr ved Frederiksborg. Vi er på studietur med Erasmus-programmet, så de næste 10 dage skal vi bo i en større lejr 30 kilometer uden for København«.

Hvad foretrækker du Airbnb eller hotel?

»Jeg foretrækker helt klart Airbnb. Det er en billig, sikker måde at bo på, når du rejser. Man har sin egen lejlighed, og det føles som hjemme. Det er et klart førstevalg. Og det der med at gøre rent betyder ikke noget, det er jo bare det samme, man skal gøre derhjemme alligevel«.

Terry Rim, 22, Sydkorea.

Foto: Christian Nobel

Terry Rim rejser med sin bror og mor. De bor til daglig i Helsinki, Finland, men kommer fra Seoul i Sydkorea.

Hvor bor du?

»Jeg bor på Scandic Hotel sammen med min bror og min mor«.

Hvorfor har i valgt at bo på hotel?

»Der er meget mindre besvær forbundet med at bo på et hotel. Alt bliver klaret for dig«.

Hvad foretrækker du hotel eller Airbnb?

»Det afhænger af rejsens formål. Hvis jeg skulle rejse med mine kammerater, ville jeg helt sikkert vælge Airbnb. Det er billigere og fedt at have en lejlighed sammen. Men prisen er ikke så stor en faktor, når vi rejser som familie, og der er hotellet bare nemmere - alt bliver ordnet for dig«.

Awara Ahmed, 34, Sverige.

Foto: Christian Nobel

Skolelæreren Awara Ahmed fra Göteborg rejser med sin veninde Meriana Youkhanna, der bor i Stockholm.

Hvor bor i?

»Vi bor på Skt. Annæ Hotel«.

Hvorfor har i valgt at bo på hotel?

»Vi fik et rigtig godt tilbud, så det er derfor, vi har valgt hotel. Desuden oplever jeg, at Airbnb er blevet dyrere, og lejlighederne ligger længere og længere væk fra centrum«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Har du brugt Airbnb tidligere?

»Jeg brugte det en del for nogle år siden i London, hvor man virkelig kunne spare penge, og samtidig bo centralt. Men nu er det næsten ligeså dyrt som hotel, og lejlighederne er tit usle og i dårlig stand. Det skal være billigere før det giver mening. Men dengang havde jeg gode oplevelser med det«.

Hvad taler for en Airbnb-lejlighed?

»Det føles mere som hjemme, og man får nogle gode insider-tips af værterne, der bor der til daglig. Og det er nogle andre tips end dem, der kommer fra de professionelle på hotellerne. Men på hotellet får man til gengæld morgenmad«.

Anton Petterson, 21, Sverige.

Foto: Christian Nobel

Anton Petterson, der til daglig er app-tester, besøger København med en flok venner.

Hvor bor i?

»Vi bor i en toværelses lejlighed på Nørrebro. Det er billigt og et fedt sted«.

Hvad er der fedt ved det?

»Det er dejligt at have sin egen lejlighed, og så er det meget belejligt med et køkken. Det er første gang, vi bruger Airbnb, men indtil videre er det klart at foretrække over et hotel. Vi kan virkeligt godt lide Nørrebro, men det er ikke et område, vi selv har opsøgt. Det er et fedt, autentisk kvarter, som vi har oplevet, fordi vi bor privat i stedet for på et hotel midt i byen sammen med alle de andre turister«.

Er der slet ikke noget negativt ved det?

»Fordi det er første gang, vi bruger Airbnb, havde vi ret meget besvær med lige at finde ud af det hele - men det bliver meget nemmere næste gang, tænker jeg«.

Hvad er den primære årsag til, at i valgte Airbnb?

»Det er prisen! Det koster 2.500 danske kroner for tre overnatninger, og vi er fire om at dele udgiften. Det er ret billigt«.

Katrine Greger Hangen, 18, Norge.

Foto: Christian Nobel

Den 18-årige gymnasieelev Katrine Greger Hangen fra Oslo besøger København sammen med en veninde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvor bor i?

»Vi er her kun for en overnatning, så vi bor på hotel«.

Hvorfor har du valgt at bo på hotel?

»Det er et billigt hotel, og vi er på et stramt budget. Vi kiggede på flere Airbnb-lejligheder, men de fleste værter krævede mindst to overnatninger. Vi havde helt klart foretrukket Airbnb, hvis vi skulle være her længere«.

Har du brugt Airbnb før?

»Ja. Jeg har brugt det et par gange før. Blandt andet i Paris og på en ferie i nærheden af Den Franske Riviera. Det er en meget rar måde at rejse på. Du har et køkken og en hel lejlighed for dig selv«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce