Hos familien Øland og Handgaard er der ikke lås på badeværelsesdøren, og børn og forældre kan sagtens finde på at bade sammen.
Foto: Nanna Navntoft

Hos familien Øland og Handgaard er der ikke lås på badeværelsesdøren, og børn og forældre kan sagtens finde på at bade sammen.

Må dine børn se din krop, som den er?

Hver tredje forælder siger, at de undgår at være nøgne, når deres barn er til stede. Men børnene får et mere realistisk billede af kroppen ved at se den uden tøj, som holder den inde og oppe.

FOR ABONNENTER

Der er ikke lås på badeværelsesdøren i det lille rækkehus på Amager. Det er ikke en bevidst strategi, og der har nok engang været en krog på døren, men mens familien Øland og Handgaard – far, mor og tre børn – har boet her, har der været fri adgang til badeværelset.

»Vi er afslappede omkring kroppen, og jeg tror, at det, at vi ser hinanden uden tøj på, har betydning for, hvordan børnene oplever deres egen krop«, siger Henriette Øland.

Både hun og hendes mand, Claus Handgaard, forklarer, at det at vise sig uden tøj på over for børnene kommer naturligt for dem. Børn og forældre kan finde på at bade sammen, børnene kan godt komme ind, mens en anden er på toilettet, og Claus Handgaard sover sommetider nøgen om natten.

»Vi gemmer ikke noget væk. Børnene kan godt sige »Adr, sover du nøgen!«, men de er også nysgerrige på kroppen«, fortæller Claus Handgaard om de tre børn på 5, 9 og 12 år.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce