0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om De fyrede

Opskrifter fra Stedsans in the Wood: Et godt bål kræver nærvær

Mette Helbæks restaurant har hverken indlagt vand eller el, og råvarerne bliver kørt ind på trillebør. Maden bliver lavet over ild, og her får du opskrifter til bålmad og tips til at lave et godt bål.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Den autodidakte kok Mette Helbæk giver eksempler på, hvordan man kan lave mad på bål.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er ofte de største udfordringer, man lærer mest af. At åbne en restaurant helt ’off the grid’ ligger i denne kategori – udfordringer, vi har lært rigtig meget af.

Vi har ikke el, og vandet kører vi ind med traktor hver weekend fra den lokale brandstations 90 meter dybe brønd. Råvarerne til maden kører vi ned i trillebør direkte efter høst i markerne. Det er sjovt, men også hårdt arbejde. Og al tilberedning foregår over ild. Det har givet os anledning til at teste forskellige teknikker.

Arbejdet med at lave mad over ild er meget sanseligt og til tider meget besværligt. Ild er levende og påvirkes af mange faktorer: fugtigheden i luften, om det blæser eller ej, træets type og kvalitet og såmænd også bålmesterens humør, lader det til.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden