Forbrug og liv

Efterårskreativitet: Fire efterårssysler du kan lave af naturens materialer

Gå en tur i skoven, og bliv rusket igennem, mens I samler blade, kogler, agern og grene til kreative sysler inden døre for hele familien.

Forbrug og liv

Indendørs skovliv i en vinkasse

Skab små eventyrlige skovuniverser i mindre kasser, der enten kan stå i vindueskarmen eller hænges op på væggen i børneværelset. De er fine at kigge på og lege med som alternativt dukkehus.

Det skal du bruge:

trækasser med eller uden glaslåg og ophæng.

Gamle vinkasser passer glimrende til projektet

grene

blade

agern

udklippede figurer, dyr og natur-

motiver hentet fra gamle billedbøger

limpistol eller hobbylim

saks

1 Kassen bliver mest levende, hvis du laver en baggrund, en mellemgrund og en forgrund.

2 Gør de udklippede bogfigurer ekstra levende ved som vist f.eks. at klistre agern på hovederne som skovhatte.

Hårpynt - kronen på bladværket

Kalder alle skovens alfer og feer. Lav fine diademer og kroner i gule, røde og brune farver af efterårets blade. Når legen er slut, kan kronerne hænges op og pynte dekorativt i tørret form.

Det skal du bruge:

ståltråd

blade

1 Træk blade tæt sammen på et langt stykke ståltråd. Når du synes, at der er blade nok, lukkes ståltråden i en cirkel ved at vride enderne sammen.

2 Tilpas cirklen efter ejermandens hoved, og sørg for, at ståltråds-enderne vrides runde og rundt, så de ikke stikker ind i hovedbunden.

Uroer: farligt fine flagermus

Tag forskud på halloween, og pynt op i et hjørne af stuen med en håndfuld flagermus, der kan genbruges år efter år.

Det skal du bruge:

aviser

hæftemaskine

maling

farvet tape

snor

1 Begynd med at tegne omridset af en flagermus på et stykke avispapir. Læg en avisside under, så når du klipper efter flagermusomridset, klipper du to identiske eksemplarer ud på én gang.

2 Hæft avisflagermusen sammen i kanten hele vejen rundt, men lad et hul på størrelse med en knytnæve være åbent. Igennem hullet skubber du små sammenfoldede aviskugler ind som flagermusens kropsfylde. Brug eventuelt en strikkepind til at fordele avisfyldet.

3 Klips til sidst hullet sammen, og mal flagermusen sort. Når malingen er tør, maler du mund og øjne. Her er øjnene lavet af farvet tape.

4 Afslut ved at klipse en snor fast i benene, og hæng flagermusen op, så den hænger nedad. Jo flere flagermus, jo mere dekorativt og uhyyyyggeligt.

Bladkunst til væggen

Når først blikket og fantasien er sporet ind på at skabe væsner ud af forskellige blade, agern og kviste, er der ingen ende på, hvor forgrenet bladfamiliens stamtavle er.

Det skal du bruge:

pap

limpistol

lim

saks

blade

agern

kviste

tuscher

farvet tape

1 Klip mindre papstykker som baggrund for dit billede.

2 Lav figurer eller som her dyr ud af skovens materialer, og lim stykkerne fast med en limpistol eller almindelig hobbylim. Understreg eventuelt øjne, næse og mund med farvet tape eller tusch.

Alle materialer er venligst udlånt af Panduro Hobby.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce