0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Henrik efter skilsmissen: »Så mistroisk skal det ikke være«

Henrik Hansen, 45 år, blev skilt i 2014. Han og ekskonen har en 7/7-ordning og et velfungerende økonomisk samarbejde, fordi der er tillid til, at pengene bliver brugt på børnene.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Henrik Hansen og ekskonen er enige om, at det nye liv som deleforældre skal være så nemt for børnene som muligt.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Da vi blev skilt, blev min ekskone og jeg enige om at lade børnene få folkeregisteradresse hos hende.

Hun havde råd til at blive boende i vores store rækkehus. Det havde jeg ikke. Alternativet var, at huset skulle sælges, og så ville vores børn stå uden et fast og velkendt ståsted i forhold til den sorg, de også skulle igennem.

Vi havde begge brug for at gøre det nemt for vores børn, så alt ikke blev skiftet ud og lavet om. Det handlede om tryghed og stabilitet. Og en af måderne, det kunne lade sig gøre, var, at hun også fik børnepengene.

I udgangspunktet har vi en klassisk 7/7-ordning, men vi har fastsat deleordningerne efter, hvordan børnene har reageret på dem.

Jeg kunne godt være meget krakilsk og sige, at jeg har brug for at se bon’er på alt, men så mistroisk skal det ikke være

Vores yngste søn havde for eksempel brug for, at der ikke gik syv dage mellem, om han var hos sin mor eller mig. Og vores datter har sådan set boet fast hos mig hele tiden, siden vi blev skilt, selv om hun også havde folkeregisteradresse hos sin mor.

Hun har været den største gennem hele processen, og derfor mente vi, at hun var stor nok til selv at vælge, hvor hun ville bo, og hvad hun ville have det bedst med.

Så man kan sige, at det har været en 7/7-ordning med plads til afveksling, afhængigt af hvad børnene havde det bedst med.

Min ekskone og jeg aftalte også, at når nu vi har børnene lige meget, så er det også helt rimeligt, at jeg selvfølgelig ikke også skal have en ekstra udgift i form af børnebidrag. Så det betaler jeg ikke.

Det har absolut ikke været noget problem for mig at lade børnene have folkeregisteradresse hos deres mor og dermed give afkald på retten til at modtage børnepenge.

Det var et af de steder, hvor jeg tænkte, ’det her er ikke en kamp, jeg har lyst til at tage’, vel vidende at jeg har børnene lige så meget som hende.

Jeg kunne godt være meget krakilsk og sige, at jeg har brug for at se boner på alt, men så mistroisk skal det ikke være.

Jeg har tiltro til, at børnepengene rent faktisk går til vores børn. Og det har fungeret rigtig godt. Når børnene mangler vintertøj og støvler, så er hun der«.