Forbrug og liv

Nu sælger andelsboliger sig selv: Selvsalgskonceptet er nærmest gået amok i København og på Frederiksberg

Selvsalg af andelsboliger eksploderer i hovedstaden, til gengæld er ejendomsmæglere fast inventar i alle andre boligtyper, hvor få tør prutte om prisen.

Forbrug og liv
FOR ABONNENTER

Det kostede 500 kroner, en seriøs oprydning og et par vellignende fotos taget med mobiltelefonen – så stod køberne i kø for at overtage familien Mogensens andelslejlighed på Østerbro i København.

Tre dage tog det at få de 100 kvadratmeter solgt til prisen, lige knap 3,1 millioner kroner, i en proces, hvor familien Mogensen aldrig overvejede at ringe til en ejendomsmægler.

»Hvorfor skulle vi betale 40.000 eller 100.000 kroner til en ejendomsmægler, når boligerne sælger sig selv?«, spørger Louise Vendelbo Mogensen midt mellem flyttekasser og legende børn i Livjægergade på Østerbro i København, hvorfra familien rykker ud 1. december.

Familien Mogensens valgte selv at sælge boligen, og den model er nærmest blevet fast kutyme blandt andelshavere i de store byer, hvor andelene skifter hænder via interne ventelister eller via det digitale selvsalgskoncept, der bliver udbudt af boligportalen Boliga.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce