Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Janus Engel
Foto: Janus Engel

Abdi Ulad træner i omådet omkring sin bopæl i Slagelse. En almindelig træningsuge byder på 180-210 kilometer i løbeskoene.

Somalisk flygtning blev Danmarks bedste maratonløber: Jeg forstod ikke, at man kunne gå til løb, uden at der var en bold med. Løber man så bare?

Mens en blodig borgerkrig rasede i hans fødeland, ankom en 11 år gammel somalisk dreng til Danmark uden sine forældre. Et tilfældigt opkald fra en ven lokkede ham senere ned til den lokale løbebane. I dag er Abdi Ulad Danmarks suverænt bedste langdistanceløber.

FOR ABONNENTER

For knap ti år siden blev Abdi Ulad ringet op af en gammel ven fra folkeskolen, der var begyndt at gå til atletik i Korsør, hvor han trænede til at blive en lynhurtig sprinter. Han ville høre, om Abdi ikke ville med en dag.

Vennen, der har marokkansk baggrund, forklarede, at de bedste løbere kommer fra Afrika, så måske var det der løb noget for ham? Dengang var Abdi Ulad 17 år gammel og prøvede at finde fodfæste i det Danmark, han var ankommet til som flygtning nogle år tidligere. Det kringlede sprog voldte besvær, og teenageren vidste ikke rigtig, hvad han skulle bruge sin tid til, så han var nysgerrig.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden