0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danboens hemmelighed er dens lugt af uvasket barnenumse

Politiken tog til Masterclass i Danbo, Danmarks mest populære ost, som stort set ingen spiste før 1950’erne, og som deler bakteriekultur med din sure karklud.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Liv Kastrup/Mejeriforeningen
Foto: Liv Kastrup/Mejeriforeningen

Madskribent Mira Arkin (tv.) tager et snif af en Asaa 100-ugers lagret danbotype. Osten er kun på 10 pct. fedt og har dermed ekstra mange proteiner, der kan nedbrydes til ammoniak og svedige lugte.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Jeg sad sgu og blev i tvivl om min kropslugt«, siger en af deltagerne, en yngre pr-mand, med et flækket grin, da jeg møder ham i mellemgangen i en pause.

»Det tog lidt tid, før det gik op for mig, at det var fra dem der«, siger han og peger på bordene med anretninger af ost, der er pakket ind i cellofan.