0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mikkel begyndte i McDonald's som en kejtet teenager: Nu er han 21 år og chefen der former de unge

McDonald’s er blevet en magnet for ungarbejdere, der debuterer i restauranterne som generte og uselvstændige teenagere. Det gjorde Mikkel Haslund også. Nu er han 21 år og restaurantchef.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Ambitiøs. Mikkel Haslund er restaurantchef hos McDonald's. Han er chef for mange unge, og de vokser hurtigt med opgaven, fortæller han. Foto: Peter Hove Olesen

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mikkel Haslund, 21 år, restaurantchef i McDonald's, som ansætter mange helt unge i deres første job.

Det startede med al den nervøsitet, der kan ligge i en mavesæk, da Mikkel Haslund som 14-årig trådte ind i burgerkæden McDonald’s’ restaurant i Næstved på sin første arbejdsdag, 20. maj 2010.

»Da de satte mig til at passe kassefunktionen og stå for kundekontakten, kunne jeg mærke hjertet helt oppe i halsen. Det var ikke lige min spidskompetence at smile bredt og hyggesnakke med kunderne hen over disken, jeg var jo bare en kejtet teenager«, husker han.

Unge samlebåndskokke

I dag er Mikkel Haslund 21 år og arbejder stadig for McDonald’s – men nu som restaurantchef i Nykøbing Falster og dermed øverstkommanderende for et toptrimmet hold af unge samlebåndskokke, der sætter en ære i at ekspedere burger-menuer og milkshakes i turbotempo.

Og tag ikke fejl.

Det, der umiddelbart kunne ligne monotont samlebåndsarbejde, har udviklet sig til en magnet for ungarbejdere. De står i kø for at få foden indenfor på en arbejdsplads, hvor 90 procent af de ansatte i restauranterne er mellem 16 og 25 år.

De fleste træder ind ad døren som generte, gamer-gale, småforkælede, hormonforstyrrede teenagere, der selv tvivler på, om de nogensinde får styr på pommes fritterne.

»Men det er meget sjældent, at vi må sige farvel til nogen af de unge, vi ansætter. For uanset hvor håbløst projektet kan se ud på førstedagen, så ved vi, at der kun går et par måneder, så ranker de ryggen, fordi de har fået et ordentligt skud selvtillid«, fortæller Mikkel Haslund.

»De finder ud af, at de godt kan være med på holdet, at de kan være lige så hurtige og lige så servicemindede som de andre, de bliver bakket op med sidemandsoplæring på alle niveauer fra første dag. Og så bliver de hen ad vejen oplært i alle funktioner i restauranten, fra at tørre borde af og gøre rent til at stå i kassen, lave maden og bestille varerne«.

Mødet med arbejdsmarkedet

»Og det er filosofien, at du bliver mødt med tillid og overladt et ansvar, som vi tror på og ved, at du kan forvalte, selv om du er meget ung«, siger Mikkel Haslund.