0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Amatørtips: Manden bag 2.642 siders bog om brød har også gode råd til dig, der ikke bager hver dag

Indrømmet. Francisco Migoya, der har brugt mere end 4½ år på at skrive 2.642 sider om brødbagning, ved mere end de fleste. Men han har også gode råd, der gør livet lettere for knap så rutinerede brødbagere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Therese Jægtvik
Foto: Therese Jægtvik
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lad være med at lytte til ammestuehistorier om, at surdej skal være mindst 100 år gammel, og tænke, at har du ikke en sådan, har du tabt på forhånd. En surdej, der er en måned gammel, kan være lige så fremragende som en gammel – eller bedre. Det handler ikke om alder, men om, hvor levende surdejen er – og det er nemt at teste, om din surdej har det godt. Kom en skefuld i et glas vand: Flyder dejen, er den til at bruge. Ellers skal den fodres.

Begynd med nemme brød. Brød bagt i en gryde bliver nemt gode, mens f.eks. flute er en virkelig svær brødtype at bage korrekt i en husholdningsovn (der er for lille og uden damp).