»Mor, det smager som i Ikea«, siger Ursula på 9. Og tilføjer: »Det er superlækkert«.
Både hun og lillebror tager flere gange af den skål, jeg har hældt de svenske kjöttbullar over i fra plastikbakken, og der er ikke en bolle tilbage i søen af sovs, da måltidet er slut.
Kødet smager indiskutabelt af kvalitet, og både nakkefilet og limousinekvæg er lige så mørt, som beskrivelsen af simreretterne fra Halkær Ådal lover. Den brune sovs får det hele til at glide ned af sig selv i de tre ud af fem retter, den spiller hovedrollen i, i denne uges udgave af Livsnyder Kassen fra det nordjyske måltidsfirma, som siden 2013 har tilberedt mad i hånden af lokale og 100 procent økologiske råvarer. En kærkommen håndsrækning til god samvittighed i en travl børnefamilie.
Hjemmesiden fortæller, at maden har et lavt indhold af salt og sukker, men desværre smager den ikke af særlig meget andet end det – måske lidt peber. Spiseligt, absolut, men ’livsnyder’ ligefrem? Kan man være bekendt at brug det ord om kød i sovs, der ankommer frossent i plastikbakker med plastikfilm over – lige til at varme i mikroovnen?
Hvis du får en livsnyderoplevelse ud af det måltid, er det ikke Halkær Ådals fortjeneste, men skyldes derimod en massiv indsats med det tilbehør, som du selv har tilberedt.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind