0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om De fyrede

Opskrifter: Vilde retter du kan lave selv om du kommer fra et hjem uden gevær

Kristofer Josefsen er som svensker opvokset med at spise vildt. Men det tog et par gourmetrestauranter, en tur til Italien og et besøg i det klassiske danske køkken, før han endte som køkkenchef på Københavns eneste vildtrestaurant.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tegnene er overalt i lejligheden. I gangen er knagerækken udskiftet med en birkestamme, hvor overtøjet kan hænge på de afklippede grenender. Over et whiteboard til huskenoter og indkøbslister hænger et elghoved i metal. På emhætten står et svensk flag. Køkkenskabenes håndtag er låg fra kaviardåser. Gaskomfuret på kogeøen har mange blus, og på tallerkenrækken over spisebordet er kogebøger udstillet. Der bor en svensker i lejligheden på Indre Nørrebro, og han er kok.

Det er nu ikke kokken fra Muppet-show, men 34-årige Kristofer Josefsen, der efter et par ture rundt i både det nordiske og det italienske køkken er endt med at lave mad, som afspejler, hvor han kommer fra. Som den and, han har tatoveret på armen sammen med svampe.

For på Restaurant Wilhelm, hvor han er køkkenchef, er der fokus på vildtretter. Her bruger Kristofer Josefsen de råvarer, som han kender fra sin barndom i Älmhult i Sydsverige.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts