0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

  Alt om De fyrede

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sune satser: »Guld skal være min sidste forsvarslinje«

Store dele af lønnen bliver investeret i aktier i Sune Bjørn Andersens jagt på økonomisk frihed, men nu køber han også guld, der skal være hans privatøkonomiske faldskærm.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Han har spinket og sparet, siden han blev færdiguddannet i 2015.

Nu arbejder 32-årige Sune Bjørn Andersen som it- og digitaliseringskonsulent og læsser hver måned store dele af lønnen over i aktier, obligationer og bitcoins.

Målet er så hurtigt som muligt at opbygge en formue, der kan gøre ham mindre afhængig af arbejdsgivere og faste job. Og give ham friheden til selv at bestemme de faglige udfordringer.

Og nu har han besluttet at udvide investeringspaletten med det pureste guld.

Planen er, at guld skal fylde et sted mellem 5 og 10 procent af min portefølje, og det er altså ikke for at være smart

Ikke kun fordi det er et fascinerende grundstof, men fordi det med tiden skal være hans privatøkonomiske sikkerhedsnet, hvis bunden ryger ud af aktiemarkedet.

»Jeg er lige begyndt at investere i guld, men det er noget, jeg har haft lyst til længe. Planen er, at guld skal fylde et sted mellem 5 og 10 procent af min portefølje, og det er altså ikke for at være smart«.

Guld svigter aldrig

»For mig handler det om, at guld er en sikker satsning og dermed en opsparing, der kan indløses, hvis jeg er så uheldig at ramme de forkerte aktier«.

»Det er en måde at bevare købekraften på den lange bane, samtidig med at jeg satser mine sparepenge på et uforudsigeligt aktiemarked«.

»På den måde kan guld noget andet end værdipapirer«, siger Sune Bjørn Andersen, der har udgivet bogen ’Simpel Investering’, driver siden frinans.dk og også holder foredrag om fornuften eller ufornuften i selv at investere sparepengene.

»Man kan sige, at guld er den ultimative forsikring i forhold til det økonomiske system, vi har i dag, hvor aktiekurserne tordner op og ned og giver tab og gevinst i en eller anden uforudsigelig rækkefølge«.

»Her er guld den enkle og sikre havn, der har bevist, at den aldrig for alvor svigter. Guld har jo en 5.000 år lang historik, men taler vi om aktier, ser vi oftest kun tilbage til den store aktieboble og børskrakket i 1929«.

»Og så er det bare helt banalt en god fornemmelse, at man kan have guldet i hånden, det guld, der i bund og grund er min sidste forsvarslinje, hvis alt andet glipper«, siger han.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden