Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sune satser: »Guld skal være min sidste forsvarslinje«

Store dele af lønnen bliver investeret i aktier i Sune Bjørn Andersens jagt på økonomisk frihed, men nu køber han også guld, der skal være hans privatøkonomiske faldskærm.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han har spinket og sparet, siden han blev færdiguddannet i 2015.

Nu arbejder 32-årige Sune Bjørn Andersen som it- og digitaliseringskonsulent og læsser hver måned store dele af lønnen over i aktier, obligationer og bitcoins.

Målet er så hurtigt som muligt at opbygge en formue, der kan gøre ham mindre afhængig af arbejdsgivere og faste job. Og give ham friheden til selv at bestemme de faglige udfordringer.

Og nu har han besluttet at udvide investeringspaletten med det pureste guld.

Planen er, at guld skal fylde et sted mellem 5 og 10 procent af min portefølje, og det er altså ikke for at være smart

Ikke kun fordi det er et fascinerende grundstof, men fordi det med tiden skal være hans privatøkonomiske sikkerhedsnet, hvis bunden ryger ud af aktiemarkedet.

»Jeg er lige begyndt at investere i guld, men det er noget, jeg har haft lyst til længe. Planen er, at guld skal fylde et sted mellem 5 og 10 procent af min portefølje, og det er altså ikke for at være smart«.

Guld svigter aldrig

»For mig handler det om, at guld er en sikker satsning og dermed en opsparing, der kan indløses, hvis jeg er så uheldig at ramme de forkerte aktier«.

»Det er en måde at bevare købekraften på den lange bane, samtidig med at jeg satser mine sparepenge på et uforudsigeligt aktiemarked«.

»På den måde kan guld noget andet end værdipapirer«, siger Sune Bjørn Andersen, der har udgivet bogen ’Simpel Investering’, driver siden frinans.dk og også holder foredrag om fornuften eller ufornuften i selv at investere sparepengene.

»Man kan sige, at guld er den ultimative forsikring i forhold til det økonomiske system, vi har i dag, hvor aktiekurserne tordner op og ned og giver tab og gevinst i en eller anden uforudsigelig rækkefølge«.

»Her er guld den enkle og sikre havn, der har bevist, at den aldrig for alvor svigter. Guld har jo en 5.000 år lang historik, men taler vi om aktier, ser vi oftest kun tilbage til den store aktieboble og børskrakket i 1929«.

»Og så er det bare helt banalt en god fornemmelse, at man kan have guldet i hånden, det guld, der i bund og grund er min sidste forsvarslinje, hvis alt andet glipper«, siger han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden