Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Skriv dine værdier ned, lyder et af rådene til, hvordan man kan sætte det nye år godt i gang.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drop nytårsforsætterne: Her er 10 spørgsmål, du bør stille dig selv på kanten af det nye år

Nytårsforsætter virker sjældent, så hvorfor ikke tage på workshop for at reflektere over det gamle år og lægge strategier for det nye. Hvis du bliver hjemme, kan du lade coachene Sofia Manning og Daisy Løvendahl guide dig her.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
  1. Hvilke oplevelser og hændelser i det forgangne år har du især værdsat? Hvad er du stolt over? Hvad har gjort dig glad? Var det alenetid, romantik, arbejde eller samvær med venner og familie? Hvad har gjort dig ked af det? Hvad var hårdt og stressede dig? Er det noget, du skal ændre på?
  2. Gå gennem dem en for en, og mærk efter, hvordan det fik dig til at have det. Vær bevidst om, at sådan var det, og tag afsked med det, hvis det skal efterlades i det gamle år.
  3. Tænk året igennem. Hvad har du brugt mest og mindst tid på? Hvad har du prioriteret højest?
  4. Hvilke værdier var vigtige for dig i det forgangne år? Skriv dem ned. Hvordan så din virkelighed ud? Vær ærlig. Levede du efter dine værdier eller ej? Hvis nej, hvad levede du så efter?
  5. Hvilke værdier skal du have i dit liv i det kommende år for at få det liv, du ønsker? Skriv dem ned. Spørg dig selv, hvad konsekvenserne – positive som negative – vil være af at leve efter dem.
  6. Er der noget i dit nuværende liv, handlinger eller reaktioner, som skal ændres som følge af nye værdier i dit liv? I så fald hvordan? Og hvornår?
  7. Hvad er vigtigt i dit arbejdsliv i 2019? Vil små ændringer måske kunne gøre en stor forskel? Sæt dig konkrete mål.
  8. Hvad giver dig et godt familieliv og parforhold i det nye år? Tænk tilbage på, hvornår det er gået godt. Hvad gjorde I? Kærlighed er godt, men kan ikke stå alene uden handling. Hvordan vil du skabe tid til din familie? Træf valg, der gavner jer, og vær kompromisløs.
  9. Hvad skal du prioritere for at passe godt på dig selv? Hvornår bliver du glad og lader op? Vær konkret – også om, hvordan du vil finde tiden til det.
  10. Vælg fra. Ingen tilvalg lader sig gøre uden fravalg, og du har kun 24 timer i døgnet. Så hvad skal ud for at skabe plads til det, du drømmer om? Brug dine værdier som kompas i din hverdag i det nye år.

Kilder: Sofia Manning og Daisy Løvendahl

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden