0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

  Alt om De fyrede

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Skriv dine værdier ned, lyder et af rådene til, hvordan man kan sætte det nye år godt i gang.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drop nytårsforsætterne: Her er 10 spørgsmål, du bør stille dig selv på kanten af det nye år

Nytårsforsætter virker sjældent, så hvorfor ikke tage på workshop for at reflektere over det gamle år og lægge strategier for det nye. Hvis du bliver hjemme, kan du lade coachene Sofia Manning og Daisy Løvendahl guide dig her.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 1. Hvilke oplevelser og hændelser i det forgangne år har du især værdsat? Hvad er du stolt over? Hvad har gjort dig glad? Var det alenetid, romantik, arbejde eller samvær med venner og familie? Hvad har gjort dig ked af det? Hvad var hårdt og stressede dig? Er det noget, du skal ændre på?
 2. Gå gennem dem en for en, og mærk efter, hvordan det fik dig til at have det. Vær bevidst om, at sådan var det, og tag afsked med det, hvis det skal efterlades i det gamle år.
 3. Tænk året igennem. Hvad har du brugt mest og mindst tid på? Hvad har du prioriteret højest?
 4. Hvilke værdier var vigtige for dig i det forgangne år? Skriv dem ned. Hvordan så din virkelighed ud? Vær ærlig. Levede du efter dine værdier eller ej? Hvis nej, hvad levede du så efter?
 5. Hvilke værdier skal du have i dit liv i det kommende år for at få det liv, du ønsker? Skriv dem ned. Spørg dig selv, hvad konsekvenserne – positive som negative – vil være af at leve efter dem.
 6. Er der noget i dit nuværende liv, handlinger eller reaktioner, som skal ændres som følge af nye værdier i dit liv? I så fald hvordan? Og hvornår?
 7. Hvad er vigtigt i dit arbejdsliv i 2019? Vil små ændringer måske kunne gøre en stor forskel? Sæt dig konkrete mål.
 8. Hvad giver dig et godt familieliv og parforhold i det nye år? Tænk tilbage på, hvornår det er gået godt. Hvad gjorde I? Kærlighed er godt, men kan ikke stå alene uden handling. Hvordan vil du skabe tid til din familie? Træf valg, der gavner jer, og vær kompromisløs.
 9. Hvad skal du prioritere for at passe godt på dig selv? Hvornår bliver du glad og lader op? Vær konkret – også om, hvordan du vil finde tiden til det.
 10. Vælg fra. Ingen tilvalg lader sig gøre uden fravalg, og du har kun 24 timer i døgnet. Så hvad skal ud for at skabe plads til det, du drømmer om? Brug dine værdier som kompas i din hverdag i det nye år.

Kilder: Sofia Manning og Daisy Løvendahl

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden