Parkeringsskiltene på Rigshospitalet i København lever ikke op til kravene. En matrikel som Rigshospitalets ejes af Region Hovedstaden men sidestilles med en privat matrikel, når det gælder parkering. Her skal skilte være sorte skilte med hvid skrift.
Foto: Jacob Ehrbahn

Parkeringsskiltene på Rigshospitalet i København lever ikke op til kravene. En matrikel som Rigshospitalets ejes af Region Hovedstaden men sidestilles med en privat matrikel, når det gælder parkering. Her skal skilte være sorte skilte med hvid skrift.

Forbrug og liv

»Det er en syg begrundelse«: Frygt for kaos betyder, at ulovlige p-skilte slipper for sorte plastiksække

Region Hovedstaden betaler p-afgifter for 150.000 kroner tilbage til bilister, som har fået ’bøder’ ved Rigshospitalet.

Forbrug og liv

I løbet af februar bliver der sat lovlige p-skilte op ved Rigshospitalet.

»Der er afgivet bestilling på produktionen af skiltene, og de er under produktion«, skriver Center for Ejendomme, som står for parkering ved Region Hovedstadens hospitaler, i en mail.

Politiken kunne mandag fortælle, at der er rod i parkeringen ved Rigshospitalet. Der har været et virvar af skilte i forskellige farver i stedet for de sorte skilte med hvid skrift, som Justitsministeriets regler kræver.

»Nogle af disse er ulovlige, og de lovliggøres nu og bliver skiftet i starten af uge 8«, skriver centret.

De private parkeringsselskabers organisation er meget kritisk over for parkeringsforholdene ved Region Hovedstadens hospitaler og har i månedsvis påpeget ulovligheder.

På spørgsmålet om, hvorfor de ulovlige skilte ikke er blevet tække med sorte plastiksække, lyder svaret i mailen: »Det vil medføre stort kaos til gene for patienterne, hvis skiltningen bliver sløjfet midlertidigt. Der bliver ikke opkrævet afgifter de steder, hvor der er ulovlig skiltning«.

Syg begrundelse

Det svar har den daglige leder i de private parkeringsselskabers organisation, Jørgen Pedersen, der er advokat, svært ved at forstå.

»Det er en syg begrundelse. Man kan ikke bare fortsætte en ulovlig praksis, fordi der ellers vil blive kaos. De ulovlige skilte burde straks dækkes af, og så må man vente med at skilte, til man har lovlige skilte«, siger lederen.

De ulovlige skilte er ikke det eneste problem. I juli, august og september opkrævede Center for Ejendomme p-afgifter ved Rigshospitalet, selv om man fra 1. juli 2018 skulle være medlem af Parkeringsklagenævnet for at have ret til at opkræve p-afgifter.

Det betyder, at Center for Ejendomme i denne uge sender breve ud til 290 bilister, der har fået en ulovlig p-afgift, med besked om, at de får pengene igen. Bilisterne skal have op mod 150.000 kroner tilbage. Der gik næsten tre måneder, inden centret blev opmærksomme på den nye lov.

»Vi blev 24. september 2018 opmærksomme på, at loven var trådt i kraft 1. juli«, skriver centret.

På hospitalerne i Glostrup og Hillerød fører de lokale kommuner kontrol med p-pladserne. Men kommuner må ifølge advokat Jørgen Pedersen ikke drive anden virksomhed, end loven udtrykkeligt tillader, og en offentlig myndighed som regionen må ikke uden udtrykkelig lovhjemmel overlade myndighedsudøvelse som det at udskrive p-afgifter til en anden myndighed, såsom kommunerne.

»Center for Ejendomme har bedt Kammeradvokaten vurdere, om der er lovligt, at kommunerne håndhæver parkeringsreglerne. Så derfor er det p.t. ikke muligt at sige noget om, hvorvidt der er lovhjemmel til dette«, skriver centret.


Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce