Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
 Maleri af Katie Lloyd
Foto: Maleri af Katie Lloyd

Elsk dit køn præcis, som det er. Kunstneren Katie Lloyd maler værker baseret på fotos, som kvinder sender hende. Se flere på sitet katielloyd.com.au/yoni.

Guide til revitalisering: Find og styrk din sanselighed

Yoniterapeut Michaela Bundgaards forslag til øvelser, som kan gavne alle kvinder.

Ordet yoni, der stammer fra sanskrit, betegner kvindens bækken/køn. Det benyttes i forbindelse med terapiformen Yoni Mapping Therapy.

1 Øv dig i at være mere til stede i din krop og i dine hofter i særdeleshed. Når bækkenet får opmærksomhed, frigives ekstra energi, som blandt andet øger evnen til nærvær og kreativitet.

2 Sæt hofterne fri. Giv dem dem lov til at vugge naturligt fra side til side, når du går.

3 Integrer dans og hoftebevægelser i din hverdag. Lav cirkler, 8-taller, vip bækkenet frem og tilbage samt fra side til side. Det giver ledbånd, binde- og muskelvæv mulighed for at afspænde.

4 Masser dit korsben på kroppens bagside (lige over halebenet) samt lysken i begge sider foran. Det øger blodomløbet, afspænder og vækker sanserne.

5 Bliv opmærksom på, om/hvornår du spænder i balder og kæbe – begge områder spænder ofte op, uden at man tænker over det. Giv dem mulighed for at afspænde.

6 Træk vejret dybt ned i maven, så ilt vitaliserer kroppen. Træk også vejret helt ned i bækkenet, så området ikke af vane glemmes og hæmmes.

7 Lav visualiseringsøvelser, hvor du forbinder dit hjerte og dit bækken (yoni) for at vække blidhed og selvkærlighed mod denne del af kroppen.

8 Giv dig selv brystmassage. Udforsk med nænsom berøring brysterne, så du mærker, at de er en kilde til blødhed, varme, selvomsorg og sanselighed.

9 Tag et spejl frem og kig på din yoni, udforsk med kærlig nysgerrighed alle dele. Er der spændinger, smerte, følelsesløshed? Mærker du kilden, sensitivitet og lyst? Alt væv har potentiale til at indeholde nydelse.

10 Når du kender ydersiden og er frisk på at udforske indersiden af din yoni, så gør det langsomt og med respekt for stedets sårbarhed. Masser steder med følelsesløshed. Juster massagen, så den aldrig gør ondt.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden