Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Ældre Sagen: Velfærdsforsikringer er falliterklæring

Tryg forudser, at velfærdsforsikringer er fremtiden. Men det er falliterklæring, mener Ældre Sagen.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er en falliterklæring, hvis velfærdsforsikringer skal være fremtiden.

Sådan lyder det fra vicedirektør i Ældre Sagen Michael Teit Nielsen, efter at forsikringsselskabet Trygs koncernchef har udtalt, at private velfærdsforsikringer vil blive en del af fremtiden, fordi den offentlige velfærd er under pres.

»Det er en falliterklæring, hvis vi skal til at have velfærdsforsikringer, når vi først en gang har betalt en høj skat for, at der er en værdig ældrepleje«, siger Michael Teit Nielsen.

Trygs koncernchef, Morten Hübbe, forudser over for Berlingske, at velfærdsforsikringer er fremtiden. Det kan eksempelvis være at forsikre sig for at få ekstra hjælp til at komme i bad som ældre.

Hübbe henviser til, at sundhedsvæsenet er presset, at ældreplejen allerede i dag mangler penge og personale - og at forude venter 80.000 flere ældre over 80 år i 2025.

»Rent personligt synes jeg, at det ville være fantastisk, hvis det offentlige kunne dække det hele (...) Jeg kan bare ikke se nogen tegn på, at det kan lade sig gøre«, siger Morten Hübbe til Berlingske.

I Ældre Sagen mener Michael Teit Nielsen dog godt, at det offentlige kan sikre værdig ældrepleje til ældre.

»Mange danskere arbejder i flere år, og det udskyder pensionsudgifter og giver skatteindtægter. Det betyder, at milliarderne bogstaveligt talt vælter ind i Finansministeriets kasse«, siger han.

Han ser dog også, at danskerne i dag er bekymrede for, om der er råd til ordentlig omsorg for dem, når de bliver ældre. Derfor er der også brug for handling fra politisk hånd, mener Michael Teit Nielsen.

»Der er rigtig mange eksempler på, at kommunerne har barberet standarden ned. Derfor siger vi, at der er behov for at se på hjemmehjælpen på en helt anden måde. Der må nogen mere objektive kriterier ind for den hjælp, der skal gives«, siger han.

Vicedirektøren mener desuden, at velfærdsforsikringer kan være med til at presse den offentlige ældrepleje yderligere.

»Der er en kolossal og skrigende mangel på arbejdskraft til hele det her område. Det er bekymrende, hvis også private firmaer kommer ind og skal konkurrere om arbejdskraften«, siger han.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden