Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Amelina Svenstrup i familiens have i Vangede. Hendes mor fraråder, at fotografen beder datteren om at gribe et hakkejern eller lignende redskab som pendant til den økse, hun kunne lide at arbejde med i 2010. Det vil give et helt utroværdigt billede, hvis hun stod og lugede ukrudt.

Sandhedens time: Teenager fælder dom over sin uortodokse opdragelse

»Jeg har sikkert grædt, hvis jeg blev væk, men lærte hurtigt at lægge mærke til ting, så jeg kunne finde tilbage«, siger Amelina Svenstrup.

FOR ABONNENTER

At optræde i medierne lader ikke til at skræmme Amelina Svenstrup. Hun synes, det er en sjov idé at lave en slags tjek på hendes uortodokse opdragelse, så jeg kan bare spørge løs, siger hun, da vi mødes for anden gang.

Første gang var, da hun som 7-årig fortalte Politiken om selv at bestemme over mange ting. Nu er hun 16 år og går på handelsgymnasiet Niels Brocks internationale linje. Blot vil hun ikke igen fotograferes med en økse, for det har hun hørt om hele sin barndom.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden