0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Lars Igum Rasmussen. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Præstationsangst og overtænkning tyngede i årevis Natacha Halkjærs liv så meget, at hun droppede ud af gymnasiet og levede et amputeret socialt liv. Hun troede, det altid ville være sådan, men i dag har hun det godt.

26-årige Natacha: Før grublede jeg altid. Nu har jeg fået 15 timer foræret og et nyt liv

Efter ti år med terapi havde Natacha Halkjær opgivet at få hjælp, men så prøvede hun en form, som var helt rigtig for hende.

FOR ABONNENTER

Natacha Halkjærs stemme er påfaldende let og energisk, selv om det er tunge ting, hun fortæller om. Hun fik sin første depression som 14-årig og har siden da løbende haft perioder med angst og tungsind. Allerværst havde hun det, da hun var 19 år gammel.

»Jeg har aldrig haft det så dårligt som dengang, aldrig nogensinde. Jeg hørte stemmer og så ting, der ikke var der. Jeg kunne sidde i en fredelig matematiktime og få det værste angstanfald«, siger den i dag 26-årige kvinde.