Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mathias Christensen
Arkivfoto: Mathias Christensen

Ifølge bageunderviser på FOF, Bettina Brønnum Lohse, skyldes den øgede interesse for specialudstyr og bagekurser et øget samfundsfokus på madlavningen som en oplevelse.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bageenzymer? Airbrush? Danskerne bagenørder som aldrig før

Både hos landets største bagewebshop og på bage- og konditorkurser oplever man en markant stigende interesse blandt unge såvel som ældre. Især vil vi gerne lege med specialudstyr – og fodboldpynt.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om det er ’Den store bagedyst’ eller Mette Blomsterberg, er ikke til at sige.

Men én ting er sikkert: Danskerne vil nørde med bagningen. Sådan lyder det fra landets største online bagebutik, Bagetid.dk, der oplever en stadig større interesse for »hyperspecialiserede« bageprodukter.

»Alene det sidste år har vi udvidet vores sortiment med mere end 20 procent. Og der er efterspørgsel på selv de mest nørdede varer«, fortæller Jackie Frandsen, marketingchef for Bagetid.dk, i en pressemeddelelse.

Og selv om det især er ekstraudstyret som eksempelvis bageenzymer eller hævekurve, der trækker, er topscoreren en helt anden: pynt til fodboldkager.

»Lidt grøn fondant, hvid glasur, to mål, en bold og nogle spillere, mere skal der ikke til. Og det er netop det, at der ikke skal mere til for at kunne bageblære, mange har fået øjnene op for«, siger Jackie Frandsen.

Samme bageinteresse oplever man også på landets største aftenskole, FOF, der melder om usædvanlig mange udsolgte bage- og konditorkurser.

»Det er vitterlig både for dem, som lige er flyttet hjemmefra, og det ældre segment. Folk vil rigtig gerne lære det gode basale bagehåndværk, men samtidig også være supernørdede med meltyper og højhydrationsbagning«, fortæller Bettina Brønnum Lohse, bageunderviser hos FOF, i pressemeddelelsen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden