0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bageenzymer? Airbrush? Danskerne bagenørder som aldrig før

Både hos landets største bagewebshop og på bage- og konditorkurser oplever man en markant stigende interesse blandt unge såvel som ældre. Især vil vi gerne lege med specialudstyr – og fodboldpynt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mathias Christensen
Arkivfoto: Mathias Christensen

Ifølge bageunderviser på FOF, Bettina Brønnum Lohse, skyldes den øgede interesse for specialudstyr og bagekurser et øget samfundsfokus på madlavningen som en oplevelse.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om det er ’Den store bagedyst’ eller Mette Blomsterberg, er ikke til at sige.

Men én ting er sikkert: Danskerne vil nørde med bagningen. Sådan lyder det fra landets største online bagebutik, Bagetid.dk, der oplever en stadig større interesse for »hyperspecialiserede« bageprodukter.

»Alene det sidste år har vi udvidet vores sortiment med mere end 20 procent. Og der er efterspørgsel på selv de mest nørdede varer«, fortæller Jackie Frandsen, marketingchef for Bagetid.dk, i en pressemeddelelse.

Og selv om det især er ekstraudstyret som eksempelvis bageenzymer eller hævekurve, der trækker, er topscoreren en helt anden: pynt til fodboldkager.

»Lidt grøn fondant, hvid glasur, to mål, en bold og nogle spillere, mere skal der ikke til. Og det er netop det, at der ikke skal mere til for at kunne bageblære, mange har fået øjnene op for«, siger Jackie Frandsen.

Samme bageinteresse oplever man også på landets største aftenskole, FOF, der melder om usædvanlig mange udsolgte bage- og konditorkurser.

»Det er vitterlig både for dem, som lige er flyttet hjemmefra, og det ældre segment. Folk vil rigtig gerne lære det gode basale bagehåndværk, men samtidig også være supernørdede med meltyper og højhydrationsbagning«, fortæller Bettina Brønnum Lohse, bageunderviser hos FOF, i pressemeddelelsen.