Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Når store børn flytter: Er dit forældrehjerte ved at briste, eller tænker du e-n-d-e-l-i-g?

Tre typebeskrivelser af forældres rolle i processen kaster lys over konsekvenserne.

FOR ABONNENTER

Forskere fra Aalborg Universitet er i gang med at undersøge, hvordan unge får en god overgang til voksenlivet, når de flytter hjemmefra. I første omgang har de analyseret forældres rolle i processen og konstrueret nogle karikerede typer. Typerne viser, at der er kolossal stor forskel på, hvordan de unge sendes ud i voksenlivet, og at det har konsekvenser.

Styrende og invaderende. Forældrene tager teten i forhold til alt det praktiske med at skaffe bolig, organisere flytning, pakke, købe nyt, indrette m.m. Nogle tager fri, så de har god tid til at arrangere alt, og knokler løs, måske uden den unges medvirken. Forældrene oplever, at det er deres børn, som ønsker eller har behov for, at de tager styringen. De vil gerne beskytte børnene, så de ikke udsættes for udfordringer, de ikke kan håndtere. Mange unge tager gerne imod. Forældrene har svært ved at give slip på deres børn, selv om de er klar over, at det er naturligt, at de flytter. Nogle oplever identitetskriser og har så svært ved at styre deres følelser, at de græder foran deres børn, hvilket afføder skam og skyld.​

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden