Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

For sociolog Claus Andersen er det værste ved efteråret lange perioder med gråt og endnu værre vådt vejr uden kontrast og kontur. Derfor nyder han, når cykelturen til og fra arbejde byder på tørt vejr, sol og såmænd også hård vind.

Mørketid: Efterårshygge er et overlevelsestrick

Efterårstid er hyggetid, og sådan har det været i hundredvis af år. Men for at hyggen skal skabe tryghed, kræver det harmoni, og det gør konceptet klaustrofobisk for mange mennesker, mener sociolog Claus Andersen.

FOR ABONNENTER

Glæder du dig til at vinke farvel til sommerhalvårets mulighedsfyldte højt til loftet-stemning til fordel for efterårets velkendte hygge i den hjemlige hule, så er det helt i tråd med den danske folkesjæl, mener Claus Andersen, sociolog og direktør i det kreative bureau Drum CPH.

Skal han som reklamemand sælge mørket positivt, vil han fokusere på kontrasten, på lyset, for lyset er modtræk til alt det ukendte, som mørket skjuler. Når flokken samles rundt om bålet, stearinlyset eller i dag fjernsynet, passser alle på hinanden, og lyset sørger for at holde mørket og dets lurende farer væk.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden