Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Illustration: Jens Mørch
Foto: Illustration: Jens Mørch

Ærtepure udleder markant mindre CO2 end kødpålæg.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Roastbeef eller makrelmadder? Der er kilovis af CO2 at spare, når du smører madpakker

Det gør en forskel for klimaet, hvilken type pålæg vi tager med i madpakken. Grønt og fisk udleder markant mindre CO2 end kødpålæg.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tager du roastbeef og ost med i madpakken, koster det 38,5 kg CO2 per kilo – uden at rugbrødet er medregnet. Lægger du i stedet en kartoffelmad og en med makrel i madkassen, koster din frokost kun klimaet 1,5 kilo CO2 per kilo pålæg.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

    Se om du er ligesom de andre

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden