0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

PFA vil opføre tusindvis af ældreboliger med pool og bar i København og Aarhus

Pensionskassen PFA vil sammen med partner lave flere tusinde seniorboliger med pleje og hjælp til køberne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Der er mange velhavende seniorer, der gerne vil bruge deres formue på at være blandt ligestillede og have adgang til pleje i deres hjem, lyder strategien fra PFA.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Artiklen er opdateret kl. 10.20 med en kommentar fra Ældresagen

Pensionskassen PFA vil sammen med partneren Audley Group opføre flere tusinde seniorboliger med muligheder for pleje og praktisk hjælp til beboerne. Det skriver PFA i en pressemeddelelse.

Samlet vil PFA og Audley Group opføre og drive 10 ejendomme i København og Aarhus med samlet omkring 2600 boliger til seniorer. De skal have restaurant, bar, fitness og pool. Og der ud over 'muligheden for at tilkøbe praktisk hjælp og personlig pleje'.

»Danskere over 65 år er den hurtigst voksende befolkningsgruppe herhjemme, og seniorernes boligønsker og behov ændrer sig hastigt. Vi ved fra mange undersøgelser, at de i stigende grad ønsker at flytte fra deres nuværende bolig til noget mindre, mere praktisk og seniorvenligt«.

»Et sted med mulighed for integrerede plejetilbud og praktisk hjælp og optimale rammer for at indgå i stærke sociale fællesskaber«, skriver ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn i pressemeddelelsen.

Boligerne er inspireret af britiske luksusboliger

Konceptet er kendt fra udlandet. I USA er byen The Villages i Florida, der kun er til ældre, eksempelvis flere gange været landets hurtigst voksende by.

Ifølge PFA's pressemeddelelse skal boligerne være modelleret ud fra det britiske Mayfield Villages, der er luksusboliger for ældre.

Det er samtidigt en god forretning, da der er mange velhavende seniorer, der gerne vil bruge deres formue på at være blandt ligestillede og have adgang til pleje i deres hjem.

»Der er generelt et hul i markedet herhjemme, når det gælder seniorvenligt byggeri og seniorbofællesskaber. Efterspørgslen overstiger simpelthen udbuddet af boliger tilpasset seniorernes ændrede boligbehov«.

»Det er også derfor, at vi de seneste år har udviklet flere nye boligtilbud til seniorerne, og her er de kommende seniorboliger med mulighed for pleje seneste skud på stammen, skriver Michael Bruhn.

Ældresagen frygter a- og b-hold

Hos Ældresagen byder vicedirektør Michael Teit Nielsen initiativet velkommen. Men han mener, at det kommer på en trist baggrund.

»Der er mange danskere i 50 og 60-årsalderen, der tænker, at de ikke kan få hjælp fra kommunen, hvis de får brug for det. Derfor er de nødt til at købe det selv«.

»Det er en løsning for dem, der har råd til at købe en seniorbolig, men hvad så med dem, der ikke har råd til det?«

Han frygter, det