0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiet opruster mod stoffer: »Kokainen har helt overtaget både i festmiljøet og hos misbrugerne«

Politiet har rettet fokus på narkohandlere, der florerer med gode tilbud på de sociale medier. De Konservative ønsker hårdere straf ved salg af narkotika til børn og unge. ​​

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Københavns Politi oplever, at handlen af stoffer på sociale medier stiger.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Københavns Politi beslaglægger hver uge kokain, der er det mest udbredte hårde stof i København. Sammenlignet med andre hårde stoffer som amfetamin og ecstasy er kokain klart det stof, politiet beslaglægger mest af.

»Kokainen har helt overtaget både i festmiljøet og hos misbrugerne«, siger Lars-Ole Karlsen, der er leder af den operative specialafdeling i Københavns Politi.

Kokain er blevet et populært stof blandt unge, hvor dobbelt så mange i alderen 15-25 år i dag tager kokain sammenlignet med for 5 år siden ifølge en ny rapport fra Center for Rusmiddelforskning. Helt præcist svarer 3 procent af respondenterne, at de har taget kokain inden for den seneste måned – i 2014 var det 1,6 procent. I dag svarer tallet til 24.600 unge.

»Det er meget foruroligende, at kokain bliver mere udbredt. Kokain er et stærkt vanedannende narkotikum. Det er typisk starten på et varigt og eskalerende misbrug«, siger Lars-Ole Karlsen. Hvad der gør, at netop kokain hitter, kan han ikke give et klart svar på, da prisen ikke er blevet markant lavere.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter