0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stor forvirring og usikkerhed: Ny ferielov kan true din efterårsferie

Aftal allerede nu spillereglerne for årets ferier med din arbejdsgiver. Når den nye ferielov træder i kraft, kan du ikke være sikker på, at du har sparet feriedage nok sammen til både en lang sommerferie og en efterårsferie.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

2020 er et overgangsår, hvor en ferielov afløser den gamle. Konsekvensen kan blive, at det kommer til at knibe med at holde ferie med feriepenge.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Måske har du hørt det. At en ny ferielov er på vej. Men ved du også, hvad den betyder for dig og din families ferieplaner? At dømme efter mængden af henvendelser i landets fagforbund er forvirringen stor og udtalt.​

Fagforbundet Djøf får 5-6 henvendelser dagligt om de nye regler og har noteret en stigning på 24 procent i antallet af henvendelser de seneste 3 måneder, sammenlignet med de tilsvarende måneder for et år siden.

Meldingen er stort set den samme på arbejdsgiversiden, hvor antallet af deltagere slår alle rekorder, når Dansk Erhverv kalder til informationsmøder om de nye ferieregler.

Lang sommerferie tvivlsom

Og der er god grund til at interessere sig for reglerne.​

Signalet i den nye ferielov er, at arbejdsgiver bør efterkomme medarbejdernes normale ferieønsker

En stor gruppe lønmodtagere vil nemlig mangle feriedage, når de nye regler træder i kraft 1. september.

»Derfor er det en god idé allerede nu at få lavet nogle klare aftaler med sin arbejdsgiver om, hvordan man håndterer overgangen mellem de to ordninger, hvis man ikke har fået optjent nok dage til en lang sommerferie eller en efterårsferie«, siger Peter Salling Petersen, chefkonsulent i fagforbundet Djøf.

I dag har du en slags forskudt ferie, hvor du sparer dine feriedage sammen ved at arbejde i hele kalenderåret fra 1. januar til 31. december; inden du så kan holde ferie året efter.