0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om De fyrede

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

KFC vil udfase turbokylling og melder sig dermed ind i flokken, som vil højne niveauet for dyrevelfærd.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fastfoodkæden KFC dropper nu turbokylling

Det kan blive en løftestang for de øvrige fastfoodkæder på det danske marked, siger dyrebeskyttelsesorganisation.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Endnu et firma har meldt sig i skaren, der med henvisning til dyrevelfærd udfaser kød fra meget hurtigtvoksende kyllinger. Denne gang er det den danske gren af fastfoodkæden KFC, som driver 11 restauranter i Danmark.​

KFC Danmark har underskrevet aftalen ’Better Chicken Commitment’ og dermed forpligtet sig til inden 2026 at sikre, at de kyllinger, som er hovedingrediensen i restaurantkædens retter, udelukkende stammer fra langsomtvoksende racer, og at disse under opdræt får mere plads og dagslys.

»Dette skridt har stor betydning for os. Vi vil på den måde vise, hvor vigtig bæredygtighed og ansvaret inden for opdræt af fjerkræ er for KFC«, siger Marco Schepers, der er administrerende direktør for KFC Tyskland, Østrig, Schweiz og Danmark.

Organisation ranglister giganter

En af samarbejdspartnerne er World til World Animal Protections danske afdeling, som håber, at aftalen med KFC vil hæve standarden for dyrevelfærd i andre fastfoodkæder.

»Det kan blive en løftestang for de øvrige fastfoodkæder på det danske marked«, siger Esben Sloth, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.

Dyrebeskyttelsesorganisationen udgav i januar en rapport, som rangordner forholdene for kyllinger i kæderestauranter. Her var KFC placeret højest med en score på 3. Starbucks og Subway scorede 4, McDonalds 5, Burger King og Pizza Hut 6, hvor laveste score er bedst.

Firmaer vælger fra på stribe

Fokus på dyrevelfærd hos kyllinger er vokset støt de seneste uger. Sidst i februar meddelte cafékæden Espresso House, at de i fremtiden kun vil servere velfærdskyllinger.

Siden har butikskæden Lidl, hotelkæden Scandic Hotels, Q8-tankstationer, Letz Sushi-restauranter samt Ikea meddelt, at de – i forskelligt tempi – udfaser industrikylling til fordel for en art, der vokser langsommere og vokser op under lidt bedre forhold.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie, men der er masser...
    Vi holder sommerferie, men der er masser...

    Henter…

    Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

    Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

    Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

    I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

    Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

    Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

    Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

    Hav en smuk sommer.

    Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

  • Du lytter til Politiken

    SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
    SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

    Henter…

    Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

  • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

    Du lytter til Politiken

    3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
    3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

    Henter…

    I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

    Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden