0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Plastikrevolution er allerede i gang — men du skal kigge godt efter for at opdage den

81 procent af den plastikemballage, som bliver sendt på markedet, ender med at blive brændt, og det sviner, men plastik er næsten umuligt at undvære. Dog er en revolution så småt i gang, som vil ændre måden, vi bruger det på i fremtiden.

FOR ABONNENTER

Det er overalt. I legetøjet, i hørebøfferne, i skoene og omkring den mad, vi køber. Plastik er et nærmest mirakuløst materiale, som kan bruges og bliver brugt overalt i vores hverdag. Og samtidig er det et forfærdeligt materiale, som tærer på jordens ressourcer, sviner, og er meget svært at erstatte. Enorme mængder af plastik flyder rundt i Stillehavet, og selv på bunden af Marianergraven, verdens dybeste oceangrav, lå der slikpapir og en plastikpose og skvulpede rundt, da en amerikansk rigmand nåede derned med en ubåd sidste år.

Men selv om det er let at ønske plastik helt ud af vores liv, er det ikke løsningen. Det vil nemlig føre til en række andre problemer, siger Thomas Roland, der er CSR-chef i Coop.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts