0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

For gammel eller fin? Blind tro på datomærkning er skyld i masser af madspild

4 ud af 10 danskere spiser gerne madvarer, der har overskredet udløbsdatoen, viser undersøgelse fra Karolines Køkken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

SE-LUGT-SMAG. Datoen betyder mindre, men er der mug på, er syltetøj en af de varer, der skal smides ud, mens en mugplet på en ost bare kan skæres væk.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Masser af mad er glimrende, selv om varen er tæt på eller har passeret holdbarhedsdatoen, og alt for meget mad bliver smidt ud, fordi mange forbrugere stoler blindt på datomærkningen.

»De fleste frygter at gribe fat i en skive muggent brød eller at hælde klumpet mælk på havregrynene. Derfor er vi af og til overforsigtige med madvarer, der har overskredet datomærkningen. Det er ærgerligt, for en stor del af de madvarer, der har overskredet udløbsdatoen, kan sagtens bruges alligevel«, siger Tove Færch.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere