0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fremtidens klimakost: Forskere anbefaler at vi skifter kødet ud med skidtfisk, sprutter og alger

Forskere anbefaler, at vi skifter kødet ud med alt godt fra havet, når vi skal have mere klimavenlig kost på tallerkenerne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jonathan Bjerg Møller
Foto: Jonathan Bjerg Møller
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

At vi bør spise fisk to gange om ugen for vores sundheds skyld, har vi efterhånden forstået – uanset om vi får det gjort eller ej.

Og at fisk belaster klimaet markant mindre end røde bøffer, er også blevet almen viden for de fleste.

Men havet byder på langt flere og endnu mere klimavenlige arter end de laks, torsk og rødspætter, som de fleste danskere sætter på middagsbordet, når der står fiskedag på madplanen. Og disse andre arter bør vi gå i gang med at spise, hvis vi både vil være sundere og samtidig begrænse vores CO2-udledning.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere