0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I år er der mindst én ved mange juleborde, som ikke spiser kød

Gæst og vært har et fælles ansvar for, at alle nyder julemiddagen, mener generalsekretær i Vegetarisk Forening, som råder til at gemme de politiske klima-kampe til efter højtiden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En veganer, to pescetarer, tre vegetarer og en håndfuld kødspisere. Sandsynligheden for, at der omkring det veldækkede julebord sidder en eller flere familiemedlemmer med grønne madpræferencer, er større i år end nogensinde.

Flere og flere danskere spiser vegetarisk eller vegansk, og flere end halvdelen af alle danskere vil gerne spise mere plantebaseret. Det er især de unge, der går forrest med de klimavenlige madvaner. Ifølge Vegetarisk Forening lever hen ved hver 20. unge vegansk eller vegetarisk, og endnu flere undgår så vidt muligt kød og kødprodukter.

33-årige Cindy Louise Voetmann Larsen fejrer sammen med sin mand og to børn første jul som nyudsprungne veganere i år. Det er blevet taget vel imod af deres familier.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere