0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Har du ikke råd til jul? Her kan du søge julehjælp

Penge, gaver og kurve med mad. Flere organisationer hjælper de økonomisk mest trængte med at få en jul som alle andre.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Tusindvis af danskere får hvert år julehjælp af blandt andre Frelsens Hær. Se her, hvor du ellers kan søge om hjælp. Arkivfoto

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Julen er hjerternes fest. Derfor er der flere organisationer, der gerne hjælper de mest trængende med at få en lidt varmere jul ved at uddele julemad, legater eller gaver til børnene.

Her kan du se en oversigt over, hvor du kan få hjælp.

Kjøbenhavns Understøttelsesforenings Legatfond

Fonden yder økonomisk julehjælp til personer, der er bosat i kommunerne København og Frederiksberg, og som har økonomiske vanskeligheder. I begrundelsen for at søge skrives ’julehjælp’, og der skal udfyldes et omfattende budgetskema. Læs mere på www.legatfonden.dk. Bemærk, ansøgningsfrist er i dag 20. november 2020.

Blå Kors

Børnefamilier på overførselsindkomst kan søge julehjælp. Familier, der i forvejen er tilknyttet Blå Kors, prioriteres først. Hjælpen forventes at bestå af to gavekort: et på 400 kr. til køb af mad i Lidl og et på 200 kr. til køb af julegaver i Blå Kors Genbrug. I enkelte kommuner uddeles i stedet en kurv med julemad. Læs mere på www.blaakors.dk.

Ansøgningsfrist er 26. november 2020.

Røde Kors

12.000 familier med hjemmeboende børn kan få julehjælp fra Røde Kors. Julehjælpen består af et gavekort til Coops butikker til en værdi af 800 kr. eller en kurv med julevarer og en gave til børnene. Der kan søges elektronisk på www.rodekors.dk. Fristen er 27. november 2020.

Dansk Folkehjælp

Enlige forsørgere med hjemmeboende børn under 18 år kan søge julehjælp. Forsørgeren skal være på overførselsindkomst – for eksempel kontanthjælp, SU eller revalideringsydelse. Julehjælpen består af en kurv med kolonialvarer for 500 kr. eller et gavekort til Rema 1000 til en værdi af 500 kr. samt et gavekort til GoGift til værdi af 1.000 kr. til køb af julegaver til børnene. Der kan søges elektronisk på www.folkehjaelp.dk. Fristen er 30. november 2020.