0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læser: Kan jeg købe min juleand med god samvittighed, eller produceres de ligesom turbokyllinger?

Der er også forskel på juleænders forhold, men det er let at styre uden om dem, der har det værst, siger Dyrenes Beskyttelse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Hvis du vil fjerne bundniveauet, så vælg dansk producerede pekingænder. De får ikke klippet næbbet (arkivfoto).

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En læser, som har lovet sig selv aldrig mere at købe turbokyllinger og derfor nøje udvælger varer fra fritgående eller økologiske kyllinger, vil gerne vide, om hun skal se sig lige så godt for i supermarkedernes kølediske, når hun køber and eller andebryst.

»Måske trænger disse stakler også til opmærksomhed, og vi forbrugere til et lille spark over skinnebenet. Det kunne man i hvert fald godt frygte, når det er muligt at købe et andebryst til 10 kroner eller en hel and til 39 kroner«, skriver Birte Agger, Hillerød.

Lever slagteænder under vilkår, der ligner dem, som dyreværnsorganisationer kæmper for at få afskaffet for hurtigtvoksende kyllinger?