0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stor forandring på vej i køledisken hos Netto, Føtex og Bilka

Salling Group udfaser hurtigtvoksende kyllinger i hele koncernens faste ferske sortiment for at øge dyrevelfærden. Men der er fortsat langt til et naturligt liv for landets slagtekyllinger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

20 fugle på en kvadratmeter - så tæt går turbokyllinger i deres stalde, mens de med turbofart og helbredet som indsats vokser sig slagteklar på bare fem uger. Nu lægger Sallings Group mere langsomt voksende kyllinger i kølediskene i stedet.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Omkring 20 millioner slagtekyllinger kommer hvert år til at leve et både bedre og længere liv, før de ender på vores tallerkener.

Det bliver konsekvensen, når Salling Group, der stå bag supermarkedskæderne Bilka, Føtex og Netto, frem mod næste forår helt udfaser markedets billigste kyllinger, de såkaldte turbokyllinger, fra butikkernes faste sortiment af fersk kylling, som udgør 80-85 procent af koncernens samlede salg af kylling. Koncernen driver mere end 650 butikker landet over og lægger køledisk til mere end hver tredje solgte kylling i dansk detailhandel.

Planen er at erstatte turbokyllingerne med langsommere voksende racer, som produceres under mere dyrevenlige og dermed lidt dyrere forhold. Håbet er også at udfase hurtigtvoksende kyllinger på frost og i færdigmad og pålæg, i takt med, at leverandørerne kan følge med, og forbrugerne vil købe dem. Men det kan have lange udsigter.