0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

De popper op overalt i kolonihavelandet, nybyggede huse i dyre materialer og moderne design der sælges til priser over de 2 millioner. Her ses et pragteksemplar i andelsforeningen OF Harrestrup i Ballerup.

»Lad os nu bare sige det lige ud: Det her har sgu ikke ret meget at gøre med et klassisk kolonihavehus«

Selv om der er masser af ordentlige, lovlydige kolonihaveejere, har dele af kolonihavelandet skiftet karakter så eftertrykkeligt, at helt almindelige mennesker føler, at de er i deres gode ret til at bøje og bukke reglerne, mener leder af kommunalt kolonihaveteam.

FOR ABONNENTER

Der er varme i gulvene, marmor på toilettets vægge, store sorte gulvfliser i hele husets bredde, et elegant samtalekøkken i matsorte elementer med emhætten bygget ned i bordpladen – og store glaspartier, der lukker lyset ind under den overdækkede terrasse.

»Lad os da bare sige det lige ud, det her har ikke meget at gøre med en klassisk kolonihave,« smiler ejendomsmægler Ole Sauer, der viser rundt i en af de lokale andelsejede kolonihaveforeninger, OF Harrestrup, i Ballerup Kommune lidt nordvest for København.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu