Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

Børn over fem år kan nu komme med mor eller far, når de starter motorcyklen.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tag barnet med på motorcyklen

Færdselsstyrelsen har lempet på reglerne for transport af børn på motorcykel.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er igen lovligt at tage barnet med på motorcyklen. Også selv om det er mindre end de 135 cm, som hidtil har været den mindste grænse.

To betingelser skal dog være opfyldt: Barnet skal være mindst fem år og motorcyklen skal have et børnesæde.

Et børnesæde til motorcykel? Hvad er det, spørger vi jurist Frank Thrusholm, Færdselsstyrelsen, der har udfærdiget den nye bekendtgørelse, som træder i kraft 3. juli.

»Egentlige børnesæder til motorcykler findes jo ikke. Endnu. Så der er først og fremmest tale om nogle krav, der skal være opfyldt: Sædet skal have et ryglæn, som er mindst 25 cm højt. Der skal være sidestøtter og så skal der være fodhvilere. Formålet er jo at sikre barnet på to vigtige områder, nemlig at det ikke skal kunne falde af, selv om det falder i søvn og at fødderne ikke kan komme ind i baghjulets egre«, siger Frank Thrusholm.

Ingen sele

Endnu en betingelse er, at barnesædet ikke må være forsynet med sele eller lignende, der fastholder barnet i sædet i tilfælde af et uheld.

Hvis de betingelser er opfyldt, så må far handymand godt selv bygge sædet eller snuppe et bagsæde fra en cykel og sætte det på motorcyklen?

»Ja, det må han. Sagen er, at der faktisk ikke er andre lande som har regler på det område, og derfor er der heller ikke udviklet færdige sæder. Men mon ikke, der snart dukker nogle modeller op. Erfaringen viser, at sådanne nye regler også får sat nogle kreative producenter i gang«, siger Frank Thrusholm.

Flere Tjek-læsere har, siden artiklen blev lagt på tjek.dk, reageret på historien. De gør opmærksom på, at det rent faktisk er muligt at købe denne slags sæder.

Lars Nielsen fortæller, at han har kørt med sin søn på en Vespa siden knægten var tre år. Nu er han otte. Han fandt for nogle år siden et barnesæde, som han beskriver som godt og solidt og hvor ungen sidder godt.

Så er behovet der, gælder det om at komme på nettet og finde det rigtige sæde. Her er to net-adresser, hvor de har børnesæder:

www.stamatakis.net

www.louis.de

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden