Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FERDINAND OSTROP/AP
Foto: FERDINAND OSTROP/AP

Klimakommisionen vil helt eller delvist fjerne afgiften på hybridbiler som denne Toyota Prius.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommission vil halvere prisen på hybridbiler

Klimakommisionen vil halvere prisen på en hybridbil.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Massive afgiftslettelser skal få danskerne til at skrotte benzin-bilen og i stedet køre i el- og hybridbiler.

Sådan lyder et af forslagene fra regeringens Klimakommission, erfarer DR Nyheder. Kommisionen fremlægger sin rapport i dag kl. 10.

Rapporten fortæller helt konkret, hvordan Danmark bliver uafhængig af olie og gas. Et af forslagene er altså, at almindelige benzinbiler skal væk fra vejene så hurtigt som muligt, siger kommissionen.

Afgift på 375.000 kroner
I stedet for skal danskerne lokkes til at købe såkaldte plug-in hybridbiler. Det er biler, der både har en elmoter og en benzinmoter, der kan lade batteriet op. En plug-in hybridbil koster 650.000 kr. - heraf er de 375.000 kr. afgift til staten. Den afgift skal ned eller helt væk, fastslår regeringens klimakommission.

Forenede Danske Motorejere (FDM) mener, at afgiftsfritagelsen skal ramme bredere.

»Vi vil gøre det over en bred kam og sige, at alle biler, der har gode miljøegenskaber, generelt skal have afgiftslempelser. Så vil man komme længere, og det vil virke fra i morgen, for folk kunne købe de biler med det sammen«, siger adm. direktør hos FDM, Thomas Møller Thomsen.

FDM har regnet sig frem til, at afgiftsnedsættelsen vil koste statskassen 10 milliarder kroner. Tallet er udregnet på baggrun af kommisionens forslag om, at 100.000 hybrid- og elbiler skal fritages for afgifter

Et andet forslag er, at boligejere, der bor i dårligt isolerede huse, skal tvinges til at gøre deres boliger mere energivenlige.

LÆS ARTIKEL

Helt konkret forestiller kommisionen, at samtlige bygninger i Danmark skal have en ’energiopsparing’ – en indbetaling på en energisparekonto, som fastsættes ud fra antallet af kvadratmeter og husets energimærkning.

Fyrer for gråspurvene

Det ene yderpunkt bliver ejere af nye lavenergihuse, der slet ikke skal betale noget. Det andet bliver ejerne af gamle utætte boliger, hvor man virkelig fyrer for gråspurvene.

Her kan regningen komme op på 30 kroner pr. m{+2} pr. år, altså 4.200 kroner for et dansk gennemsnitsparcelhus på 140 m{+2}.

Klimakommisionens formand undrer sig i dagens Politiken siger over, at vi som samfund tillader at bruge 40 procent mere energi end nødvendigt til opvarmning

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden