Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FRANDSEN FINN
Foto: FRANDSEN FINN

En mobiltalende kvindelig bilist er fanget af Politikens fotograf i januar siste år. Dem - altså mobiltalende bilister - fangede politiet 37.000 af sidste år.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

37.000 bilister blev knaldet for at plapre løs i mobilen

Statkassen fik 19 millioner kroner i kassen på mobilbøder alene i 2010.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Rekordmange danske bilister blev sidste år snuppet på fersk gerning, mens de havde én hånd på rattet - og én hånd på mobiltelefonen, oplyser DR Nyheder.

Således fik 37.739 bilister sidste år en bøde for at bruge deres mobil, mens de kørte bil. Til sammenligning fik 30.163 bilister en bøde for mobilsnak i 2009. Og 21.708 i 2008, viser tal fra Rigspolitiet.

I Syd- og Sønderjylland kender lederen af politiets færdselsafdeling Preben Christensen alt til de mobilsnakkede bilister.

Vi sms'er også løs
»Vi kan se, at der er en tendens til, at flere og flere snakker i mobil, mens de kører bil. Og det er bestemt ikke godt for færdselssikkerheden«, siger han til DR Syd.

Men mobiltelefonerne bliver ikke kun brugt til at snakke i. Politiet ser stadig oftere bilister, der sms’er mens de kører bil. For eksempel på motorvejen.

»Det er jo vildt. Det er katastrofalt, at de kan finde på det. Når man sidder og kigger ned på tastaturet, så skal der jo ikke ret meget til, før man pludselig kører op bag i en bil«, siger Preben Christensen.

Det koster 500 kroner i bøde at tale i mobil under kørslen. Så om ikke andet, har samfundet da fået knap 19 millioner kroner i den store fælleskasse.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden