Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Paul Sancya/AP
Foto: Paul Sancya/AP

Skarp. Toyota NS4 giver en antydning af fremtidens design fra det japanske firma. Foto: Paul Sancya/AP

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan vil Toyota se ud i 2015

Ny hybridbil skal blive endnu mere økonomisk og anvendelig. Og designet skal være en hel del skarpere end i dag.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu har Toyota lovet, hvordan en af deres modeller skal se ud i 2015, og medierne vil sikkert stå i kø for at minde dem om det, hvis de alligevel skulle bakke ud af det meget radikale design af modellen NS4, som blev vist her i Detroit.

Et nyt navn kan den sikkert godt bruge til den tid, men designet vil muligvis stadig vise sig at være holdbart om tre år. Og måske ikke - der er ikke meget, der ældes så hurtigt som biler, der skal give et varsel om design i fremtiden.

LÆS ARTIKEL Under alle omstændigheder er der designmæssigt noget nær et lysår mellem f.eks. den nuværende Toyota Avensis og den nye model, der ser ud til at være på omtrent samme størrelse, altså en rummelig familiebil til 4-5 personer. »Man sidder bredt og lavt«, siger en Toyota-talsmand om pladsforholdene i kabinen, og det kan tolkes på den måde, at det bliver svært at stige ind og ud.

Blanding af el og benzin

Teknikken er naturligvis hybrid - blandingen af el og benzin, som Toyota har arbejdet på i årevis, og som skal forfines yderligere. Her er der tale om en opladningshybrid, som vil kunne køre en vis distance på el, hvorefter benzinmotoren tager over. Toyota siger ikke noget om, hvor langt bilen kan køre på den ene eller anden energikilde, kun at det skal være »bedre« end i dag. Det mål har samtlige andre bilfabrikker sikkert også sat sig.

LÆS ARTIKEL 2015-Toyotaen skal udstyres med alverdens sikkerhedssystemer, der bl.a. betyder, at bilen selv bremser for genstande, som føreren har overset. Det kendes dog allerede i dag, men Toyota vil formentlig optimere virkemåden. Desuden får bilen et særligt lygtesystem, der betyder, at man kan køre med en lysstyrke, der omtrent svarer til fjernlys uden at blænde andre trafikanter. FACEBOOKLæs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden