FEST. På biludstillingen i Genève er der ingen tegn på krise. Ihverfald ikke på overfladen.
Foto: TREZZINI MARTIAL

FEST. På biludstillingen i Genève er der ingen tegn på krise. Ihverfald ikke på overfladen.

Biler

Fuld fart frem i bilbranchen trods krise

Nyhedsspækket biludstilling i Genève dækker over, at flere europæiske bilmærker kæmper for at få tingene til at hænge sammen.

Biler

Krisen lurer stadig rundt omkring i den europæiske bilbranche, men det bliver man overhovedet ikke mindet om på den store biludstilling i Genève, der netop er åbnet for publikum.

Her er der nemlig dømt fuld fart frem hos stort set alle mærker, og ingen taler ret meget om, at der er flere firmaer, der roder rundt med underskud. F.eks. Opel og Ford - deres moderfirmaer i USA kører rigtig godt, men de europæiske divisioner har sværere ved at bidrage til overskuddene.

LÆS ARTIKEL

Det var formentlig også derfor, at det kort før udstillingens åbning blev meddelt, at franske Citroën-Peugeot er gået i en alliance med Opel. Derved kan de spare penge ved udviklingen af nye modeller. Det er altid billigere, hvis flere kan gå sammen om de dyre dele i bilen - som typisk er alle de komponenter, der ligger gemt under karrosseriet.

Andre bilmærker i Europa lider dog ingen nød - f.eks. BMW, Audi og Mercedes. De nøjes heller ikke med at sælge biler i Europa, men er meget stærke i Kina, som er et af verdens hurtigst voksende bilmarkeder for tiden. I Kina er der en næsten umættelig appetit på europæiske prestigebiler, og det er de tyske mærker ikke sene til at udnytte.

Trafikken går dog ikke den anden vej. De kinesiske bilmærker var usynlige på udstillingen i Genève.

Rekord i kræfter

En Ferrari til gadebrug har aldrig haft så mange kræfter som den nye V12 Berlinetta. Den har 740 hestekræfter, som kommer fra en 6,3-liters V12-motor. Den nye model afløser 599 GTB, som ’kun’ havde 620 hestekræfter, men konstruktionen med motoren foran er den samme. Pris ukendt, men seks millioner kroner på danske plader er næppe helt ved siden af.

Vægten skal ned

Toyota giver et blik ind i fremtiden med hybridbilen FT-Bh, som er bygget af ultralette materialer. Den har en tocylindret benzinmotor på 1,0 liter samt elkraft, og det skulle gøre det muligt at køre 48 km/l. Bilens overflade er mat, og karrosseriet føles som plastik, når man banker på det. Toyota røber intet om mulig produktion, men designet kan måske dukke op i andre modeller.

Offroad for de rige

Verdens allerrigeste kan muligvis komme ud i terrænet omgivet af den ypperste luksus. Det kræver blot, at Bentley beslutter at bygge denne offroader, som indtil videre har navnet EXP 9F. Bilen vil få en motor med omkring 600 hestekræfter. Der vil uden tvivl være masser af kunder til denne bil i bl.a. Asien, Rusland og Kina.

Ny Citroën på vej

Den nye Citroën C4 Aircross har japansk ophav. En del af teknikken kommer nemlig fra Mitsubishi ASX, men designet har franskmændene selv stået for. Citroën C4 Aircross kommer til Danmark i slutningen af foråret, og priserne begynder omkring 350.000 kroner. Endnu en udløber af samarbejdet, Peugeot 4008, kommer ikke til Danmark.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce