Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

udsving. Benzinpriserne er i næsten konstant bevægelse. Man kan tit spare 1,50 kroner i forhold til listeprisen.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med apps på smartphonen finder du billig benzin

Der er ofte billigt brændstof på særlige steder og tidspunkter. Et par apps hjælper.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For tiden er der rigtig god grund til at gå på jagt efter billig benzin og diesel. Den tilsyneladende evige priskrig mellem benzinselskaberne betyder nemlig, at man let kan finde brændstof et godt stykke under listeprisen, som torsdag lå på 12,99 kroner for 95 oktan benzin.

Ofte kan man dog tanke med en besparelse på 1,50 kroner per liter, og der er et par simple fif til, hvornår det er billigt at tanke. Bilister med en smartphone kan endda få hjælp af et par særlige apps, der udelukkende har til formål at lokalisere de gode tilbud.

LÆS ARTIKEL Nogle tidspunkter er bedre for tilbudsjægerne end andre. Martin Svensson, direktør for Tjekbenzin, der præsenterer sparetilbud både på internet og på en app til smartphones, har let ved at sige, hvornår der er flest tilbud: »Søndag aften. Der skal folk tanke. Men i øvrigt er det ikke svært at gætte sig til, hvornår benzinen er billig. Rytmen er, som følger: Kl. 10 går alle tankstationer op på listeprisen, og så er det kun en spørgsmål om tid, inden den falder. Prisen falder først på de store veje ind og ud af byerne. Der sker typisk kl. 14 eller 15, når privatbilisterne tanker«, siger Martin Svensson. Professionelle – taxa og firmabiler – har særlige rabatordninger, så de lader sig ikke lokke af de lavere priser. Men det gør de bilister, der skal have egen tegnebog op af lommen, når de tanker. Endnu et råd om det bedste tidspunkt: »Jo senere på dagen man tanker, desto lavere er priserne. Selv om der er rabat på prisen før kl. 10, kan man glemme alt om det. Det, der kommer på dagen, kan man derimod tage alvorligt. Og prisen holder sig nede resten af dagen«, siger Martin Svensson.

Tjek har afprøvet to apps, der viser vej til billigt brændstof

FDM Benzinpriser

Her kommer meldinger både fra almindelige bilister og fra benzinselskaberne Shell og det jyske Go’on , og resultatet er, at FDM’s pristjekker synes at være den mest opdaterede af disse to, som Lørdagsliv har afprøvet i cirka halvanden uge. På indgangssiden er der ingen angivelse af, hvor gammel prisen er, men her hos FDM er ingen priser mere end 24 timer gamle. Når man klikker ind på næste side, kan man se det nøjagtige tidspunkt for pristjekket. Et tydeligt og reklamefrit kort viser, hvor tanken ligger i forhold til ens egen position. Man kan endda få en rutevejledning, hvor markeringer på et kort viser, hvordan man finder vej til tanken. Også som fodgænger – det kan blive nyttigt i den ekstreme situation, hvor bilen er løbet tør for benzin. Indberetning af priser er lidt bøvlet – man skal nemlig finde prisen ved at dreje på tre forskellige hjul med cifre. Et normalt tastatur havde været nemmere at betjene.

Priserne kan også ses på www.fdmbenzinpriser.dk

Tjek Benzin


Her mødes man af et meget kulørt skærmbillede med bl.a. benzinselskabernes logoer. Det er en god detalje, at man med det samme ser, hvor gammelt pristjekket er – derved kan man lade være med at jagte gamle tilbud. I bunden af skærmen dukker reklamer op med mellemrum. De er så små, at de ikke generer for meget, men man kan betale sig fra dem og få en reklamefri skærm.

Når man klikker sig frem til den følgende side på Tjekbenzin, viser et kort, hvor tanken ligger – hvis man ellers kan få øje på den. En døgnkioskkæde har nemlig markeret alle sine filialer med små symboler, som tilsammen fylder ganske meget. I hvert fald i København. Der er ingen mulighed for at få en rutevejledning.

Indberetninger af priser foregår lidt nemmere end hos FDM Benzinpriser, for hos Tjekbenzin skal man kun håndtere to søjler med tal, ikke tre.

Vores tjek antyder, at Tjekbenzin ikke har helt så mange prismeldinger som FDM Benzinpriser.

Priserne kan også ses på www.tjekbenzin.dk

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden