Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

REPARATION. 23.000 danskere skal nu have deres biler på værksted for at få rettet fejl ved styretøj og vandpumpe. (Arkivfoto)
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

REPARATION. 23.000 danskere skal nu have deres biler på værksted for at få rettet fejl ved styretøj og vandpumpe. (Arkivfoto)

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Toyota har kaldt over 11 millioner biler tilbage alene i år

Det er den tredje store tilbagekaldelse af biler i år, som Toyota står bag.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere end 11 millioner på et år.

Så mange biler har Toyota måtte kalde tilbage indtil videre i 2012.

Tilbage i januar var det 1,7 millioner biler, der måtte kaldes tilbage på grund af risiko for brændstoflækage.

LÆS OGSÅ

I oktober var det en fejl i det elektriske kontaktmodul i bilruden i førerdøren som betød en tilbagekaldelse af hele 7,4 millioner biler.

Og nu er det så 2,7 millioner biler, der må tilbagekaldes på verdensplan på grund af fejl ved bilernes styretøj og vandpumpe. Heraf 23.000 i Danmark.

11 millioner biler lyder umiddelbart af meget, erkender pressechef i Toyota Danmark, Anders Tystrup:

»Toyota er verdens største bilproducent, så derfor er der tale om flere biler, når der skal kaldes nogle tilbage, og derfor lyder det af meget og giver stor opmærksomhed«.

Ingen kan se sig fri

Anders Tystrup mener dog ikke, at Toyotas biler har flere fejl end andre.

»Ingen bilmærker kan se sig fri for fejl. Men jeg tror, det i høj grad handler om, hvordan man håndterer det, når man opdager en fejl. Hos Toyota går vi meget op i, at kunderne skal føle sig sikre, når de sidder i deres bil. Og derfor tager vi affære med det samme, når vi opdager fejl. Og vi er ikke bange for at kalde bilerne tilbage«.

Det er man enig i hos FDM:

»Toyota spiller med åbne kort, hvor andre mærker måske lusker små tilbagekaldelser igennem. Toyota går også længere tilbage - det er unikt at tilbagekalde biler, der er 12 år gamle. Derfor bliver antallet også højt«, siger Søren W. Rasmussen, der er bilteknisk redaktør på FDM's blad Motor.

Ifølge Anders Tystrup fra Toyota handler det ikke om, at der er kommet mere teknik i bilerne, som dermed gør at risikoen for fejl er større. Det er i stedet, fordi man nu opdager fejlene.

»Der er mere kvalitetskontrol af bilerne i dag - også efter at de er kommet på gaden. Og derfor opdager man simpelthen flere fejl end tidligere«, siger Anders Tystrup og nævner som eksempel en Toyota Corolla, der er produceret mellem juli 2001 og marts 2004, men som man altså først har fundet fejlen på nu.

LÆS OGSÅ

»Det viser den ansvarlighed, vi som virksomhed tager, når vi trækker en så gammel bil tilbage, hvor garantien jo forlængst er udløbet«.

Hvor meget den aktuelle tilbagetrækning kommer til at koste Toyota, kan Anders Tystrup ikke svare på. Det samme gælder for de tidligere tilbagekaldelser:

»Men det er vigtigt for os at understrege, at i sådan en situation er det ikke økonomien, vi fokuserer på, men kundernes sikkerhed og tryghed«.

I FDM understreger Søren W. Rasmussen, at man ikke kan kræve fejlfrie biler - det vil gøre bilproduktion meget dyrt. Men til gengæld kan man kræve, at der bliver taget hånd om fejlene.

»Vi mener, Toyota gør det på en betryggende måde«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden